Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Soto ayam (indonéská kuřecí polévka)

Tradiční indonéskou polévku má šéfkuchař Gerardus Ari Munandar spojenou s domovem. Jeho maminka ji doma vaří bez kokosového mléka, ale Ari postupně dospěl k této verzi.

Vydání: 2011/5
Autor:
Hodnocení:
12 (hlasů)
Náročnost: Snadné
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 20 minut
PT45M
Vaření 0:45
Polévka Asijská

Ingredience

    • 2 kuřecí stehna
    • 2 hrsti pokrájené kořenové zeleniny, cibule, řapík celeru, nať petrželky + sůl
    • 40 g skleněných nudlí
    • 40 g výhonků mungo
    • 2 jarní cibulky s natí, nakrájené
    • 1 rajče, nakrájené na tenké plátky
    • 10 g smažené šalotky (hotový výrobek, koupíte v asijských obchodech)
    • 300 ml kokosového mléka z plechovky
    • 1 stonek citronové trávy, pomačkaný
    • 1 lžíce rostlinného oleje
    • hrst lístků koriandru na ozdobu

    NA KOŘENÍCÍ PASTU

    • 4 šalotky, oloupané a nakrájené
    • 2 stroužky česneku, oloupaného a nasekaného
    • 1 lžička nasekaného čerstvého zázvoru
    • 1 červená chilli paprička, zbavená semínek a nakrájená
    • 1 lžička celého bílého pepře
    • 1/2 lžičky mleté kurkumy
    • 1/2 lžičky kari koření (madras)
    • 1 lžíce rostlinného oleje

Příprava jídla

1 Dejte vařit asi 3/4 l vody s pokrájenou zeleninou, cibulí, petrželkou a trochou soli. Vložte stehna a na mírném ohni vařte asi 30 minut doměkka. Přeceďte, vývar dejte stranou, maso oberte a rozdělte na kousky.

2 Rozpalte pánev, vlijte na ni lžíci oleje a vsypte všechny suroviny na kořenicí pastu kromě kari a kurkumy. Míchejte a opékejte, dokud se směs nerozvoní, pak přidejte kari a kurkumu. Krátce osmahněte a stáhněte z ohně. Rozmixujte na pastu.

3 V hrnci rozehřejte olej a opečte na něm kořenicí pastu. Zalijte 600 ml kuřecího vývaru, vhoďte stonek citronové trávy a uveďte k varu. Vmíchejte kokosové mléko, osolte a vařte na mírném ohni 15 minut.

4 Nudle zalijte v misce vroucí vodou a nechte 2–3 minuty stát. Slijte je a rozdělte do misek spolu s kuřecím masem, výhonky mungo, jarní cibulkou a plátky rajčete.

5 Z vývaru vyhoďte citronovou trávu a nalijte ho do připravených misek. Ozdobte smaženou šalotkou a listy koriandru.

NĚCO NAVÍC
Stonek trávy podrťte třeba paličkou na maso, aby se z ní lépe uvolnila chuť i vůně.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Ramen s uzeným kuřetem a kukuřicí

Krevety s ananasem, paprikami a rybí omáčkou

Kang khew wan neur (hovězí zelené kari)

REKLAMA

Přidat komentář