Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Krevety s ananasem, paprikami a rybí omáčkou

Toto jídlo vaří módní návrhářka Mimi Nguyen Hoang Lan podle fantazie. Odráží se v něm moudrost její babičky. Ta ji naučila, které potraviny se k sobě hodí a jak jídlo uvařit rychle a chutně.

Vydání: 2011/5
Autor:
Hodnocení:
3 (hlasy)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 10 minut
PT6M
Opékání 0:06
Asijská

Ingredience

    • 400 g velkých krevet, celých nebo oloupaných, i mražených
    • 2 lžíce rostlinného oleje
    • 1/2 cibule, nakrájená na tenké proužky
    • sůl
    • 1 menší ananas, okrájený a nakrájený na plátky
    • trocha krupicového cukru, podle chuti ananasu (nemusí být)
    • 2 zelené + 2 červené papriky, zbavené semen a nakrájené na plátky
    • 80 g nesolených arašídů
    • hrst lístků koriandru
    • asi 2 lžíce vietnamské rybí omáčky (koupíte v supermarketech a u některých vietnamských prodejců)
    • jasmínová rýže nebo rýžové nudle k podávání

Příprava jídla

1 Mražené krevety vložte do cedníku, prolijte horkou vodou a nechte okapat. Pořádně rozpalte wok a pak vlijte lžíci oleje. Vsypte polovinu dávky cibule a opékejte asi půl minuty, dokud nezesklovatí.

2 Přidejte krevety, osolte a chvilinku míchejte na prudkém ohni; 2 minuty jsou maximum. Obsah pánve dejte stranou.

3 Wok umyjte, osušte a rozpalte. Vlijte druhou lžíci oleje a půl minuty restujte zbývající cibuli. Přidejte ananas a opékejte ho další půl minuty, případně posypte cukrem. Vmíchejte papriky a nakonec arašídy. Míchejte a podle chuti přidávejte rybí omáčku; celé opékání by nemělo trvat déle než 6 minut.

4 Ochutnejte, vraťte do woku krevety a asi půl minuty prohřívejte. Stáhněte z ohně a úplně nakonec vmíchejte nasekaný koriandr. Ihned podávejte s jasmínovou rýží nebo rýžovými nudlemi.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Soto ayam (indonéská kuřecí polévka)

Kang khew wan neur (hovězí zelené kari)

REKLAMA

Přidat komentář