
Pošírovaná ryba s crème fraîche a hráškem
Stejným způsobem se dají připravit i filety lososa nebo různých bělomasých ryb. Zkusit můžete i krůtí a kuřecí prsa, ta ale vařte asi o 10 minut déle.
Vydání: 2011/5
Autor: redakce Apetitu
Počet porcí: 4
Ingredience
- 600 g filetů lososovitého pstruha nebo lososa
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 pórek, nakrájený na plátky
- 250 ml kuřecího nebo rybího vývaru
- 1 citron
- 100 g crème fraîche nebo zakysané smetany Chef de Créme
- 300 g mraženého hrášku
- malý svazek pažitky
- sůl a čerstvě mletý černý pepř
Příprava jídla
1 V hluboké velké pánvi na oleji krátce osmahněte pórek. Přilijte vroucí vývar, šťávu z poloviny citronu a vařte na mírném ohni asi 2 minuty. Vmíchejte smetanu, po dle potřeby osolte a v okamžiku, kdy bude tekutina vřít, vložte porce ryby. Stáhněte oheň na minimum, přikryjte poklicí a pošírujte 10–15 minut, podle výšky rybích filetů.
2 Tři minuty před koncem přidejte povolený hrášek. Dolaďte solí, pepřem, citronovou šťávou. Jezte posypané pažitkou buď jen tak, nebo se šťouchanými bramborami, kaší či těstovinami.
Přidat komentář