Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Pošírovaná ryba s crème fraîche a hráškem

Stejným způsobem se dají připravit i filety lososa nebo různých bělomasých ryb. Zkusit můžete i krůtí a kuřecí prsa, ta ale vařte asi o 10 minut déle.

Vydání: 2011/5
Autor:
Hodnocení:
7 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 10 minut
PT20M
Vaření 0:20

Ingredience

    • 600 g filetů lososovitého pstruha nebo lososa
    • 1 lžíce olivového oleje
    • 1 pórek, nakrájený na plátky
    • 250 ml kuřecího nebo rybího vývaru
    • 1 citron
    • 100 g crème fraîche nebo zakysané smetany Chef de Créme
    • 300 g mraženého hrášku
    • malý svazek pažitky
    • sůl a čerstvě mletý černý pepř

Příprava jídla

1 V hluboké velké pánvi na oleji krátce osmahněte pórek. Přilijte vroucí vývar, šťávu z poloviny citronu a vařte na mírném ohni asi 2 minuty. Vmíchejte smetanu, po dle potřeby osolte a v okamžiku, kdy bude tekutina vřít, vložte porce ryby. Stáhněte oheň na minimum, přikryjte poklicí a pošírujte 10–15 minut, podle výšky rybích filetů.

2 Tři minuty před koncem přidejte povolený hrášek. Dolaďte solí, pepřem, citronovou šťávou. Jezte posypané pažitkou buď jen tak, nebo se šťouchanými bramborami, kaší či těstovinami.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Krémový hrášek s pancettou

Jarní hrášek s datlemi & ořechy

Šunka na páře s karotkami a hráškem

Vitello tonnato

Pošírované kuře a zelenina s citrusovou zálivkou

Salát z fazolek, cizrny, máty a tahini

REKLAMA

Přidat komentář