Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Polévka s čočkou, tortillami a čerstvým sýrem

Hrstková polévka v mexickém stylu. Je dokonale univerzální – postaví vás na nohy jako snídaně, nasytí jako rychlý oběd nebo uspokojí jako lehká večeře.

Vydání: 2011/5
Autor:
Hodnocení:
5 (hlasů)
Počet porcí: 6
Doba přípravy: Do 20 minut
PT30M
Vaření 0:30
Polévka Mexická

Ingredience

    • 6 kukuřičných tortill (nebo přírodní tortilla chipsy či taco shells, nalámané)
    • 2 lžíce arašídového oleje
    • 2 cibule, nakrájené svisle na plátky
    • 4 stroužky česneku, oloupané
    • 400g konzerva krájených rajčat
    • 1,5 l zeleninového či drůbežího vývaru
    • 3 snítky čerstvé saturejky a/nebo oregana
    • 250–300 g vařené čočky (i z konzervy)
    • 200 g čerstvého či měkkého sýra
    • nasekaný čerstvý koriandr a/nebo hladkolistá petrželka
    • 1 velká červená chilli paprička, očištěná a nakrájená na kolečka
    • 1 velká biolimeta, nakrájená na plátky (nebo 1 velká limeta, na 6 dílků)

Příprava jídla

1 Tortilly nakrájejte na zhruba tři čtvrtě centimetru silné proužky a opečte je v troubě při 200 °C dozlatova; trvá to asi 8 minut. Vyndejte je z trouby a dejte stranou.

2 Ve větším rendlíku zahřejte olej a asi 7 minut na něm dozlatova opékejte cibuli, na poslední minutu přidejte česnek. Přilijte rajčata z plechu. Čtvrt hodiny vařte dohusta na vyšším plameni, často míchejte. Pak přilijte vývar a přidejte oregano nebo saturejku. Přiveďte k varu a na mírném plameni nechte 15 minut mírně bublat. Pak směs přeceďte, pevné části vyhoďte, tekutinu přiveďte k varu a prohřejte v ní čočku.

3 Vývar i čočku rozdělte do misek, přidejte tortilly, rozdrobte sýr, posypte bylinkami a chilli papričkou a podávejte s plátky limety nebo se skrojkem k pokapání.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Zapečené těstoviny se sýry cottage a mozzarella

Čerstvý domácí sýr

Pikantní pečené kuře se zálivkou z čerstvého sýra

Pečená ricotta s olivami a tymiánem

Smažený čerstvý sýr s ochuceným medem

Pikantní nakládaný sýr

REKLAMA

Přidat komentář