Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Pečená ricotta s olivami a tymiánem

Co je na slaných koláčích nejlepší? Přece náplň! Tak si ji jednou upečte samotnou…

Vydání: 2011/5
Autor:
Hodnocení:
6 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 10 minut
PT40M
Pečení 0:40
Chuťovka Italská

Ingredience

    • olej na formu
    • 750 g ricotty, nechané na cedníku přes plátno vykapat (získáte asi 450 g hmoty)
    • 1 vejce, lehce prošlehané
    • 1 lžička čerstvých tymiánových lístků, nasekaných
    • čerstvě drcený pepř
    • 100 g nasekaných černých oliv (vypeckovaných) + navíc k podávání
    • asi 2 lžíce olivového oleje na pokropení
    • čerstvý tymián k podávání, nemusí být
    • čerstvé pečivo k podávání

Příprava jídla

1 Zahřejte troubu na 200 °C, horkovzdušnou na 180 °C. Formu o rozměrech dna zhruba 5,5 x 16 cm a výšce aspoň 6,5 cm lehce vymažte tukem, plech vyložte pečicím papírem.

2 V misce smíchejte vykapanou ricottu, vejce, tymiánové lístky, opepřete a vmíchejte olivy. Směs dejte do formy a uhlaďte povrch.

3 Pečte 20–25 minut, aby ricotta tak tak ztuhla. Vyklopte z formy na připravený plech a podle chuti pokropte olejem. Pečte ještě 10–15 minut nebo dozlatova. Pak ricottu nechte 5 minut odstát, posypte tymiánem a podávejte s dalšími olivami, případně i s dalšími sýry.

NĚCO NAVÍC
Namísto ricotty anebo spolu s ní můžete upéct také pořádně vykapaný domácí sýr anebo i dobrý jemný tvaroh.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Zapečené těstoviny se sýry cottage a mozzarella

Čerstvý domácí sýr

Pikantní pečené kuře se zálivkou z čerstvého sýra

Polévka s čočkou, tortillami a čerstvým sýrem

Smažený čerstvý sýr s ochuceným medem

Pikantní nakládaný sýr

REKLAMA

Přidat komentář