Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Pikantní zapečené housky

Minimum námahy, maximální efekt.

Vydání: 2011/5
Autor:
Hodnocení:
2 (hlasy)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 10 minut
PT10M
Vaření 0:10

Ingredience

    • 2 lžíce olivového oleje
    • 1 cibule, nakrájená na plátky
    • 150 g červených fazolí z konzervy, scezených a propláchnutých
    • 1 zelená chilli paprička, nasekaná
    • 1 lžička sušeného oregana
    • 50–100 g rajčatového pyré (passaty)
    • 100 g choriza nebo čabajky, na plátky
    • sůl
    • 4 dýňové houstičky čtvercového tvaru
    • 50 g plátků čedaru
    • 4 lžíce zakysané smetany a pár lístků koriandru k podávání

Příprava jídla

1 V pánvi zpěňte na oleji cibuli, trvá to asi 3 minuty. Přidejte fazole, chilli, oregano, rajčatové pyré, osolte a vařte 5–10 minut. Pak přimíchejte chorizo.

2 Housky svrchu seřízněte a mírně vydlabejte. Pikantní směs navršte na pečivo, poklaďte sýrem a zapečte. Podávejte ozdobené koriandrem a se zakysanou smetanou

Recept je převzatý z kuchařky Chléb v hlavní roli, autorka Milena Volfová.

 

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Ciabatta s pečeným česnekem

Lisovaný letní sendvič

Chléb s okurkami a makrelou

Sendvič se ztraceným vejcem a špenátem

Řecký chléb

Trojitý lososový sendvič

Obložený chléb Caesar

Chleba s houbami a olivovou gremolatou

Sendvič s řapíkatým celerem a ořechy

Přidat komentář