Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Lisovaný letní sendvič

V okolí francouzské Nice mají báječný sendvič s názvem pan bagnat. My jsme se jím inspirovali.

Vydání: 2011/5
Autor:
Hodnocení:
4 (hlasy)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 20 minut
+ odležení
P
Sendvič Středomořská

Ingredience

    • 1 benátský chléb, velká focaccia nebo jiný chléb italského typu
    • 4 lžíce olivového oleje + na pokapání bagety
    • 3 stroužky česneku, drceného
    • hrst hladkolisté petrželky
    • 1 lžíce kaparů
    • 3 sardelové řezy
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • 1 žlutá paprika, nakrájená na proužky
    • 500 g oválných masitých rajčat, pokrájených
    • 1/2 červené cibule, přepůlené a na plátky
    • 2 hrsti černých oliv bez nálevu (tzv. řecké olivy), přepůlené a vypeckované
    • 4 vejce vařená natvrdo, podélně přepůlená

Příprava jídla

1 Rozkrojte podélně chleba a mírně vydlabejte; hrst drobků uschovejte. Drobky pak nahrubo rozmixujte s olejem, česnekem, petrželkou, kapary a sardelkami. V míse směs promíchejte s paprikou, rajčaty, cibulí, olivami, opepřete a případně osolte (pozor, sardelky jsou dost slané).

2 Chleba zevnitř pokapejte olejem a naneste na něj polovinu směsi. Poklaďte vejci a zakryjte zbylou zeleninou. Přiklopte druhou půlkou chleba, přimáčkněte a zabalte do potravinářské fólie. Zatěžkejte (třeba žehličkou či tácem s konzervami) a nechte v chladu rozležet 10 hodin či přes noc. Před podáváním nakrájejte na dílky.

Recept je převzatý z kuchařky Chléb v hlavní roli, autorka Milena Volfová.

 

 

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

20 jídel do krabičky

Pikantní zapečené housky

Ciabatta s pečeným česnekem

Chléb s okurkami a makrelou

Sendvič se ztraceným vejcem a špenátem

Řecký chléb

Trojitý lososový sendvič

Obložený chléb Caesar

Chleba s houbami a olivovou gremolatou

Sendvič s řapíkatým celerem a ořechy

Přidat komentář