Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Sendvič se ztraceným vejcem a špenátem

Pokud jste přes den moc nejedli, tohle je správná volba. Sendvič obsahuje bílkoviny, sacharidy i jednu dávku zeleniny.

Vydání: 2011/5
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 20 minut
P
Sendvič Středomořská

Ingredience

    • 8 plátků amerického toustového chleba
    • 1 lžíce másla + další na pomazání
    • 1 stroužek česneku, nasekaný
    • 200 g listového špenátu
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • 150 g uzeného kuřete nebo pěkné šunky
    • 8 plátků goudy
    • 4 vejce
    • barevný drcený pepř na ozdobení

Příprava jídla

1 Na lžíci másla zpěňte česnek a přidejte špenát. Míchejte asi minutu, až listy zavadnou; osolte a opepřete. Vymačkejte ze špenátu vodu a pokrájejte nahrubo.

2 Tousty potřete z obou stran máslem. Na čtyři navršte natrhané maso z uzeného kuřete nebo šunku, plátky sýra a připravený špenát. Přitiskněte a opékejte dozlatova po obou stranách na nepřilnavé pánvi.

3 Mezitím si připravte ztracená vejce. Dejte do hrnce vařit vodu s trochou octa, vařečkou vytvořte vír a do něj rozklepněte vejce. Vajíčka vylovte děrovanou naběračkou ve chvíli, kdy zatuhne bílek, ale žloutky ještě zůstanou tekuté. Ozdobte jimi na talíři hotové sendviče. Posypte pepřem.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Pikantní zapečené housky

Ciabatta s pečeným česnekem

Lisovaný letní sendvič

Chléb s okurkami a makrelou

Řecký chléb

Trojitý lososový sendvič

Obložený chléb Caesar

Chleba s houbami a olivovou gremolatou

Sendvič s řapíkatým celerem a ořechy

Přidat komentář