Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Obložený chléb Caesar

Slavný salát v jiné podobě...

Vydání: 2011/5
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: 2-4 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
PT15M
Opékání 0:15

Ingredience

    • 2 kuřecí řízky a 1 lžíce olivového oleje
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • 2 lžíce crème fraîche (nebo zakysané smetany Chef de Créme)
    • 1 lžíce strouhaného parmazánu + hoblinky na ozdobu
    • 1 lžička citronové šťávy
    • 1 lžička kaparů, nasekaných nahrubo
    • 2–4 plátky oválného chleba (např. slunečnicový či benátský)
    • 1 malý stroužek česneku, přepůlený
    • 2 saláty Little Gem, rozdělené na listy

Příprava jídla

1 Maso potřete olejem, osolte a opepřete. Na rozpálené grilovací pánvi opékejte 7 minut po každé straně. Dejte stranou.

2 Promíchejte crème fraîche, strouhaný parmazán, citronovou šťávu a kapary s 1 lžící studené vody. Osolte a opepřete.

3 Opečte plátky chleba a potřete je z obou stran lehce česnekem. Zbytek česneku prolisujte a přidejte do parmazánové zálivky. Maso našikmo pokrájejte. Na tousty dejte salátové listy, na ně plátky kuřete a přelijte zálivkou. Ozdobte hoblinami parmazánu.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Pikantní zapečené housky

Ciabatta s pečeným česnekem

Lisovaný letní sendvič

Chléb s okurkami a makrelou

Sendvič se ztraceným vejcem a špenátem

Řecký chléb

Trojitý lososový sendvič

Chleba s houbami a olivovou gremolatou

Sendvič s řapíkatým celerem a ořechy

Přidat komentář