Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Sendvič s řapíkatým celerem a ořechy

Zaplesají nad ním nejen vegetariáni. Náplň se hodí nejen do sendviče, ale také na přípravu chuťovek k pivu a vínu.

Vydání: 2011/5
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 10 minut
+ odležení
P

Ingredience

    • 4 housky, dalamánky nebo bagetky
    • 250 g čerstvého smetanového sýra (philadelphia, lučina)
    • 80 g sýra s modrou plísní
    • 25 g vlašských ořechů, nasekaných nadrobno
    • 50 g pistácií, nasekaných nadrobno
    • 1–2 řapíky celeru
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • hrst kuliček hroznového vína, přepůlených

Příprava jídla

1 Oba sýry utřete dohladka. Přidejte vlašské ořechy i pistácie a najemno nakrájený řapíkatý celer. Náplň nechte alespoň hodinu odležet, aby se chutě propojily.

2 Připravenou směsí naplňte pečivo, které můžete ještě proložit listy řapíkatého celeru a ozdobit kuličkami vína.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Pikantní zapečené housky

Ciabatta s pečeným česnekem

Lisovaný letní sendvič

Chléb s okurkami a makrelou

Sendvič se ztraceným vejcem a špenátem

Řecký chléb

Trojitý lososový sendvič

Obložený chléb Caesar

Chleba s houbami a olivovou gremolatou

Přidat komentář