Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Koláč s mandlovou náplní a tymiánem

Tymián skvěle podtrhne chuť neobvyklé chlebové náplně.

Vydání: 2011/5
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 6
Doba přípravy: Do 20 minut
+ chlazení
PT30M
Pečení 0:30
Koláč Britská

Ingredience

    • 140 g studeného másla + na vymazání
    • 200 g hladké mouky + na vál
    • špetka soli
    • 1 lžička lístků pomerančového tymiánu, nasekaných
    • 4 žloutky

    NA NÁPLŇ

    • 4 lžíce zlatého sirupu
    • 7 lžic rozmixovaného tmavého chleba
    • 2 lžíce mandlových lupínků
    • 1 lžíce strouhané kůry z biocitronu
    • 1 lžíce citronové šťávy
    • 2 lžičky lístků pomerančového tymiánu, nasekaných

Příprava jídla

Do prosáté mouky se solí nastrouhejte máslo. Přidejte tymián a nožem promíchejte na drobenku. Vidličkou vmíchejte žloutky a trochu studené vody. Těsto krátce prohněťte rukama, vypracujte kouli a v mikrotenovém sáčku ji dejte na 2 hodiny do chladničky.

2 Na pomoučněném válu vyválejte těsto na sílu 3 mm. Koláčovou formu vymažte máslem a včetně boků ji vyložte těstem. Přečnívající okraje odřízněte, kousky těsta si nechte na ozdobu. Dno korpusu propíchejte vidličkou.

Spojte přísady na náplň a rozetřete ji do koláče. Poklaďte ozdobně vykrojenými odřezky těsta a pečte 25–30 minut dozlatova. Podávejte teplý i studený.

Recept je převzatý z knihy Vaříme s bylinkami. Autorka: Jekka McVicarová.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Bazalkové noky s rajčatovou omáčkou

REKLAMA

Přidat komentář