Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Hovězí omáčka s brambory

Popis receptu: 
Když zbyde kousek hovězího. Pro dvě osoby stačí 150g.
Autor: Martin V
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do hodiny

Ingredience

    Hovězí (krk); loupaná rajčata v konzervě; sádlo; brambory; pažitka; sýr krolewski (nešetřit); cherry rajčátka; zakysaná smetana; kmín; pokud možno čerstvé oregáno; tymián; sůl; pepř; cukr

Příprava jídla

Kousky masa pokrájet na drobné kousky (0,5-1 cm) a nechat na troše sádla orestovat a podusit (mírně podlévat vodou nebo vývarem). Osolit, opepřit a přidat rajčata. Nechat společně dusit než maso změkně. Přidat nasekané oregáno a tymián. Omáčku bude zřejmě třeba trochu osladit. Brambory pokrájet na kostky o něco větší než do polévky a uvařit s kmínem. Sýr nastrouhat a promíchat s pokrájenou pažitkou (s pažitkou nešetřit). Na talíř dát hotové brambory, na ně 2-3 lžíce zakysané smetany, přelít rajčatovo-masovou směsí, zasypat strouhaným sýrem. Sýr by se měl lehce rozpustit sám, nebo mu pomoci v mikrovlnce. Navrch ozdobit cherry rajčátky a lístky oregána.
REKLAMA

Přidat komentář