Hovězí omáčka s brambory

Ilustrační obrázek
Ilustrační obrázek
Ejhle, tenhle recept byl tak chutný, že obrázek k němu někdo zbaštil.
Zkuste ho uvařit a budeme moc rádi, když se s námi o novou fotku podělíte.
sdílet:

Hovězí omáčka s brambory

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny

Suroviny

hovězí maso
krk, drobné kousky (0,5-1 cm)
rajčata
v konzervě, loupaná
sádlo
brambory
na kostky
pažitka
sýr
strouhaný
rajčata cherry
zakysaná smetana 2 PL
kmín
oregano
čerstvé
tymián
sůl
pepř
cukr
Kousky masa pokrájet na drobné kousky (0,5-1 cm) a nechat na troše sádla orestovat a podusit (mírně podlévat vodou nebo vývarem). Osolit, opepřit a přidat rajčata. Nechat společně dusit než maso změkně. Přidat nasekané oregáno a tymián. Omáčku bude zřejmě třeba trochu osladit. Brambory pokrájet na kostky o něco větší než do polévky a uvařit s kmínem. Sýr nastrouhat a promíchat s pokrájenou pažitkou (s pažitkou nešetřit). Na talíř dát hotové brambory, na ně 2-3 lžíce zakysané smetany, přelít rajčatovo-masovou směsí, zasypat strouhaným sýrem. Sýr by se měl lehce rozpustit sám, nebo mu pomoci v mikrovlnce. Navrch ozdobit cherry rajčátky a lístky oregána.
Autor: Martin V

Obchod Apetit