Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Ostrá omeleta

Ukázkový příklad, jak mít za málo peněz spoustu ‚muziky‘. Omeleta vám dodá energii, díky které zvládnete zápočty a zkoušky levou zadní.

Vydání: 2005/10
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Počet porcí: 2
Doba přípravy: Do 10 minut
PT20M
Pečení 0:20

Ingredience

    • 1 velkou bramboru
    • 1 lžíci olivového oleje
    • 1 malou cibuli, nakrájenou na plátky
    • 1 feferonku
    • 6 vajec
    • hrst strouhaného tvrdého sýra
    • sůl a pepř

Příprava jídla

1. Nakrájejte bramboru na osm klínků; nemusíte se obtěžovat s loupáním. Feferonku zbavte semínek a nakrájejte na nudličky. Na nepřilnavé pánvi rozpalte olej, vhoďte brambory a za občasného promíchání je čtvrt hodiny až dvacet minut pečte. Měly by být zlatavé a uvnitř propečené (pokud pánev přikryjete pokličkou, budete mít hotovo rychleji). Pak brambory vyjměte z pánve a dejte na ni smažit cibulku. Jakmile zezlátne, přidejte feferonku a po chvíli i bramboru.

2. Rozbijte vejce a zalijte jimi bramborovou směs. Osolte a opepřete. Až vám vejce budou připadat hotová, posypte je sýrem a nechte chvíli zapéct. Podávejte nakrájené na klínky, nejlépe se zeleninovým salátem anebo s dušenými fazolemi.

Zapojte fantazii
Omeletu můžete vylepšit dávkou žampionů, čerstvou paprikou nebo třeba nakrájenou klobáskou či salámem.

13Kč na porci
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Delikátní fazolky

Šlehačkové kotlety

Šťavnaté těstoviny s klobáskou

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.10/05, str.44

Přidat komentář