Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Lasagne s janovským pestem

Sýr stracchino připomíná čerstvý smetanový sýr. Dá se nahradit jakýmkoli jemným sýrem, který dobře přijme chuť pesta.

Vydání: 2012/6
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
PT20M
Pečení 0:20
Těstoviny Italská

Ingredience

    • 200 g lasagní, čerstvých chlazených
    • 200 g brambor (varný typ B)
    • 100 g zelených fazolek
    • 150 g sýra stracchino (viz Něco navíc)
    • 100 g domácího janovského pesta (recept)
    • panenský olivový olej
    • sůl

     

Příprava jídla

1 Oloupané brambory nakrájejte na tenké plátky. Dejte je do vroucí osolené vody a vařte 5 minut. Do stejné vody vhoďte fazolky nakrájené našikmo a vařte je 2 minuty. Slijte a asi sběračku vody z vaření si dejte stranou.

2 Do vroucí osolené vody s 1 lžící olivového oleje ponořte na pár sekund lasagne. Slijte je a rozložte na čistou utěrku.

3 Troubu předehřejte na 180 °C.

4 Rozmixujte stracchino s 2/3 pesta a sběračkou vody, která vám zbyla z vaření zeleniny. Lžíci směsi dejte na dno zapékací nádoby (22 x 28 cm), na ni rozložte lasagne, pak brambory, fazolky a sýrovopestovou směs. Vrstvy opakujte do spotřebování přísad; končit byste měli bramborami, fazolkami a sýrem s pestem. Pečte 20 minut. Při podávání ozdobte zbývajícím pestem.

NĚCO NAVÍC
Sýr stracchino koupíte například v Gourmet IMCO. Nahradit lze crescenzou, taleggiem nebo čerstvým krémovým sýrem jako buko.


Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Zapékané těstoviny

REKLAMA

Přidat komentář