Rebarborový koláč s pudingem a zakysanou smetanou

Ilustrační obrázek
Ilustrační obrázek
Ejhle, tenhle recept byl tak chutný, že obrázek k němu někdo zbaštil.
Zkuste ho uvařit a budeme moc rádi, když se s námi o novou fotku podělíte.
sdílet:

Rebarborový koláč s pudingem a zakysanou smetanou

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut

Suroviny

Na těsto
mouka pšeničná hladká 50
kypřicí prášek do pečiva 1 ks
tuk 16
na pečení
třtinový cukr 12
sůl špetka
vanilkový cukr 1
vejce 2 ks
mléko 3 PL
Na náplň
1 kg
reveň kadeřavá
cukr 25
pudinkový prášek 1 ks
zakysaná smetana 3 PL
tuk 5
vejce 3 ks
Rebarboru opláchneme, začistíme konce a rozkrájíme ji na stejně velké kostičky. Vše zasypeme cukrem a počkáme, až reveň pustí šťávu. Do větší mísy prosejeme mouku společně s práškem do pečiva. Přidáme změklý tuk, cukr, špetku soli, vanilkový cukr, vejce, mléko, důkladně promícháme a vypracujeme těsto. Připravené těsto vyválíme a položíme na tukem vymazaný plech (těsto by mělo lehce přečnívat přes okraj plechu). Štávu z reveně slijeme a doplníme vodou na 375 ml. V zakysané smetaně rozmícháme pudink v prášku, směs přidáme do šťávy z rebarbory a za stálého míchání přivedeme k varu a vaříme ještě dvě minuty. Do vzniklé pudinkové hmoty postupně vmícháme změklý tuk a rozšlehaná vejce. Teplým pudinkem potřeme těsto, navrch poklademe rebarboru a pečeme ve středně vyhřáté troubě přibližně 45 minut. Hotový koláč před podáváním zlehka pokapeme rozpuštěným máslem a zasypeme moučkovým cukrem.
Autor: marcela008

Obchod Apetit