Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Hodnocení receptu
3.4/5 Počet hodnocení: 26
Do hodiny Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 46763 kcal
Bílkoviny 762 g
Sacharidy 7025 g
Tuky 1633 g
Vláknina 600 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

Na těsto
kypřicí prášek do pečiva 1 bal
tuk 16
třtinový cukr 12
sůl 1 špetka
vejce 2 ks
Na náplň
1 kg
reveň
cukr 25
tuk 5
vejce 3 ks

Postup

1

Rebarboru opláchneme, začistíme konce a rozkrájíme ji na stejně velké kostičky. Vše zasypeme cukrem a počkáme, až reveň pustí šťávu.

2

Do větší mísy prosejeme mouku společně s práškem do pečiva. Přidáme změklý tuk, cukr, špetku soli, vanilkový cukr, vejce, mléko, důkladně promícháme a vypracujeme těsto.

3

Připravené těsto vyválíme a položíme na tukem vymazaný plech (těsto by mělo lehce přečnívat přes okraj plechu).

4

Štávu z reveně slijeme a doplníme vodou na 375 ml.

5

V zakysané smetaně rozmícháme pudink v prášku, směs přidáme do šťávy z rebarbory a za stálého míchání přivedeme k varu a vaříme ještě dvě minuty.

6

Do vzniklé pudinkové hmoty postupně vmícháme změklý tuk a rozšlehaná vejce.

7

Teplým pudinkem potřeme těsto, navrch poklademe rebarboru a pečeme ve středně vyhřáté troubě přibližně 45 minut.

8

Hotový koláč před podáváním zlehka pokapeme rozpuštěným máslem a zasypeme moučkovým cukrem.

Foto ilustrační, zdroj: Flickr.com