1. Dortovou formu o průměru 23 cm vymažeme máslem. Troubu rozehřejeme na 180 stupňů (s horkovzduchem méně)
2. Rozpustíme máslo + čokoládu a necháme trochu zchladnout.
3. Vyšleháme do pěny vejce + cukr ovoněný vanilkou.
4. Opatrně vmícháme mleté mandle, všechno koření a kávu (prášek / granulky)
5. Nakonec opatrně vmícháme čokoládovou hmotu.
6. Vlijeme do formy a pečeme cca 35 minut. Uprostřed musí být i po upečení vláčný.
7. Z dortové formy vyjímáme až úplně vychladlý. Pozor, je hodně křehký!
8. V pánvi rozpustíme máslo a přidáme šťávu z mandarinky, skořici a cukr. Za stálého míchání připravíme karamelovou hmotu - doba přípdavy záleží na množství šťávy z mandarinky. Míchejte a kontrolujte konzistenci - až bude karamel po vyjmutí vařečky dělat "vlásky" a tuhnout, zkuste ho nechat zchladnout a ochutnejte, zda má dobrou chuť a konzistenci. Pozor, neochutnávejte rovnou, je hrozně horký!:)
Až má karamel správnou konzistenci, vmíchejte lupínky. Poté dejte stranou třeba na pečící papír a nechte zchladit. Vychladlé je rozdrobte a ozdobte dort.
Suroviny
Porce
8
Suroviny
Porce
8
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu Zkopírováno
Chybí vám suroviny?
Další recepty nížeNutriční hodnoty
Na 1 porci
- Energie 640.88 kcal
- Bílkoviny 14.75 g
- Sacharidy 43.13 g
- Tuky 42 g