Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Nakládaný hermelín José v lázních

Popis receptu: 
Vítězný recepet IV. ročníku Velké sýrové nakládačky (2010).
Autor: Jan Hajný
Hodnocení:
1 (hlas)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut

Ingredience

    • 400 g Hermelínů
    • 6 ks sušených rajčat
    • + olej ze sušených rajčat
    • 4 stroužky česneku
    • 10 ks zelených oliv
    • hrstka bazalky
    • hrstka petželky
    • 1 cibule
    • olivový olej
    • slunečnicový olej
    • jarní cibulka
    • bobkový list

Příprava jídla

Sušená rajčata, česnek, olivy, polovinu bazalky, polovinu petrželky, půlku cibule a trochu olivového oleje vložíme do mísy a rozmixujeme.

Sýry podélně rozřízneme a směsí důkladně potřeme. Hermelíny vložíme do sklenice.

Jednu čtvrtinu sklenice s Hermelíny naplníme olivovým olejem, další dvě čtvrtiny zalijeme slunečnicovým olejem a zbytek dolijeme olejem ze sušených rajčat.

Nakrájíme druhou půlku cibule a jarní cibulku a spolu s bobkovým listem, zbylou bazalkou a petželkou přidáme do sklenice s Hermelíny.

Necháme uležet 4 - 5 dní při pokojové teplotě.

REKLAMA

Přidat komentář