Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Božský svatební dort

Moderní, sympatický, krásný… zkrátka úžasný. Takový ženich je vzácností, ale my vám představujeme dort přesně s těmito vlastnostmi. Korpusy s krémem z tmavé čokolády se ukrývají pod polevou z bílé čokolády a spoustou ovoce. Jeho osudovou přitažlivost poznáte hned, jak do něj zakrojíte! Podávejte ho se šlehačkou a s omáčkou z čerstvého ovoce.
Vydání: 2006/5
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: asi na 60 řezů
Doba přípravy: Více než hodinu
Pečení: 3 a půl hodiny
P
Dort

Ingredience

    NA 15cm KORPUS
    • 100 g tmavé čokolády, rozpuštěné
    • 125 g másla, změklého
    • 175 g krupicového třtinového cukru
    • 2 velká vejce
    • 70 g hladké mouky

    NA 23cm KORPUS
    • 250 g tmavé čokolády, rozpuštěné
    • 325 g másla, změklého
    • 425 g krupicového třtinového cukru
    • 6 velkých vajec
    • 125 g hladké mouky

    NA 30cm KORPUS
    • 400 g tmavé čokolády, rozpuštěné
    • 500 g másla, změklého
    • 700 g krupicového třtinového cukru
    • 10 středně velkých vajec
    • 280 g hladké mouky

    NA POLEVU
    • 1 l zlatého sirupu
    • 2 kg bílé čokolády
    • moučkový cukr na poprášení

    NA KRÉM
    • 300 g másla, změklého
    • 700 g moučkového cukru
    • 100 ml smetany ke šlehání
    • 1 lžička vanilkového extraktu
    • 200 g tmavé čokolády

    NA OZDOBENÍ
    • 3 lžíce vodky
    • 50 g bílé čokolády, rozpuštěné, na slepování
    • 600–700 g sezonního ovoce
    • lesní ovoce a šlehačka k podávání

Příprava jídla

1. Nejdřív si upečte korpusy. Troubu předehřejte na 160 °C, horkovzdušnou na 140 °C. Formy vyložte pečicím papírem. Čokoládu rozpusťte, nechte ji zchladnout, ale nenechte ji ztuhnout. Na každý korpus zvlášť mezitím utřete máslo s cukrem do pěny a postupně zašlehávejte vejce. Pokud má směs tendenci se srážet, přidejte trochu mouky. Za stálého míchání zašlehejte čokoládu a nakonec mouku.

2. Těsto rozdělte do forem a postupně pečte – nejmenší korpus se peče 40–45 minut, prostřední 1 hodinu a 10 minut a největší 1 hodinu a 40 minut). Upečený korpus má na sobě slabou krustičku, a když nádobou jemně zatřesete, uprostřed se ještě chvěje. Nechte ho vychladnout ve formě; pokud se uprostřed trochu propadne, nevadí.

3. Na bílou polevu nalijte do hrnce zlatý sirup, rozlámejte bílou čokoládu, zvolna zahřívejte a za stálého míchání ji nechte rozpustit na hladkou polevu. Směs přeneste do plastového sáčku a nechte ji ztuhnout. Když s ní chcete pracovat, dejte ji na deset sekund do mikrovlnky, aby byla tvárná a vláčná zhruba jako marcipán.

4. Na tmavý čokoládový krém šlehejte máslo 2 minuty do pěny a pak přisypávejte cukr. V kastrůlku zahřejte smetanu a vanilkový extrakt a tekutinou zalijte čokoládu v míse. Míchejte, až se čokoláda rozpustí, je lesklá a hladká. Nechte čtvrt hodiny zchladnout a pak ji zašlehejte k máslu.

5. Korpusy vodorovně prořízněte, promažte je krémem a potřete je i svrchu a po bocích

6. Pokryjte korpusy bílou polevou – každý dvěma vrstvami; první vrstvu potřete vodkou a pak na ni přitiskněte druhou.

7. Sestavte dort, patra slepte rozpuštěnou bílou čokoládou

8. Dort ozdobte sezonním ovocem. Podávejte s (rozvařeným) čerstvým lesním ovocem a se šlehačkou. Spodek dortu můžete omotat stuhou.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Vanilkový dort s malinovým krémem

Dort pro každou příležitost

Dokonalé slavnostní dorty

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Tak buď je v receptu chyba, nebo nevím..Dělala jsem to nejmenší patro pro dceru k 3. narozeninám a byla to opravdu katastrofa :(. nakonec jsem musela udělat jiný dort.

Přidat komentář