Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Gratinovaná cibulová polévka

Vstupní chod je spjatý s francouzskou kuchyní, konkrétně se zmizelou tržnicí Les Halles, která byla známá pod lidovým názvem ‚břicho Paříže‘ – a proslulá vůní cibulačky. S tímhle receptem dostanete to nejlepší ze šťavnaté podzimní cibule i z aromatického vína.

Vydání: 2005/10
Autor:
Hodnocení:
7 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 10 minut
Grilování: 2 minuty
PT20M
Vaření 0:20
Polévka Francouzská

Ingredience

    • 4 velké, nejlépe červené cibule, oloupané a nakrájené na kolečka
    • 50 g másla nebo 3 lžíce olivového oleje
    • 1 l silného hovězího vývaru
    • 250 ml červeného vína
    • sůl a mletý pepř
    • pár kapek worcesterské omáčky
    • na dochucení
    • 4 plátky nasucho opečeného bílého chleba
    • 100 g nastrouhaného tvrdého sýra
    • zelené bylinky na posypání

Příprava jídla

1. V hrnci rozehřejte máslo nebo olej a osmahněte na něm cibuli. Zalijte vývarem, opepřete a vařte dvacet minut. Ke konci přilejte víno. Podle chuti osolte a dochuťte worcesterskou omáčkou.

2. Polévku rozdělte do žáruvzdorných šálků nebo misek. Dejte rozehřát gril, každou porci posypte sýrem a nechte chvilku grilovat. Podávejte s plátky chleba; můžete jimi také polévku poklást, posypat sýrem a krátce zapéci. Ozdobte bylinkami.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Uzené kolínko pečené s bramborem

Dýňový koláč

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Polevka je senzacny no s tym vinem by sem si davala trochu bacha... ja jsem ji musela delat odznovu lebo som to prehnala... opravdu.. setrite a lepe dajte iba cvrk...
Obrazek uzivatele
Pekna blbost,s prominutim.Prehnat to urcite nejde,ledaze by tam clovek nalil nejaky patok...S tim "cvrkem" by ta polevka uplne ztratila sve kouzlo.
Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.10/05, str.47

Přidat komentář