
Camembert s omáčkou z černého rybízu
Pro tuhle úpravu je nejlepší kozí camembert, ale dobře chutná i sýr z kravského mléka.
Ingredience
- 1 sýr Camembert o váze cca 120 g
- 40 g celozrnného kuskusu (nejlépe v kvalitě bio)
- 1 menší vejce, prošlehané vidličkou
- 4 lžíce kuliček černého rybízu (i rozmrazeného)
- 2 lžičky červeného vinného octa
- 1–2 lžičky moučkového cukru
- ledový salát a bagetka k podávání
NA OMÁČKU
Příprava jídla
1 Kuskus dejte do uzavíratelné misky a zalijte ho dvojnásobným množstvím vroucí vody podle návodu na obalu. Misku uzavřete a nechte kuskus nasáknout. Sýr podélně rozpulte (nebo si pořiďte dva camemberty o 60 g).
2 Troubu předehřejte na 200 °C, plech vyložte papírem na pečení. Sýr obalte v prošlehaném vejci a pak v kuskusu – kuličky rukama pěkně kolem camembertu uplácejte. Pak obalený sýr položte na plech a pečte v troubě 5 minut.
3 Mezitím připravte omáčku. Rozmixujte rybíz s octem a cukrem a omáčku propasírujte. Ochutnejte a případně ji podle chuti ještě doslaďte. Hotový sýr ihned podávejte se zálivkou z černého rybízu, listem ledového salátu a opečenou bagetkou.
Přidat komentář