
Krémový pórek s citronovou strouhankou
Hodí se k minutce i k dušenému masu s omáčkou. Dobře ho doplní vařené brambory nebo rýže.
Vydání: 2011/6
Autor: redakce Apetitu
Ingredience
- 6 pórků, očištěných a nakrájených na 5cm kousky (nebo i menší)
- 250 g mascarpone
- 50 g sýra s modrou plísní
- sůl a čerstvě mletý pepř
- velká hrst čerstvé strouhanky (rozmixovaného toustového chleba)
- 2 lžíce strouhaného parmazánu
- strouhaná kůra z 1 biocitronu
- 1 lžíce čerstvé nasekané saturejky nebo tymiánových lístků
Příprava jídla
1 Troubu předehřejte na 190 ºC. Pórek vařte na páře 10 minut doměkka, pak ho propláchněte studenou vodou, osušte a rozložte do zapékací formy.
2 Nastrouhejte sýr s modrou plísní a prošlehejte ho na krém s mascarpone a 1–2 lžícemi vody z vaření pórku. Sýrový krém opepřete a nalijte na pórek.
3 Promíchejte strouhanku, parmazán, citronovou kůru a saturejku či tymián. Směsí posypte pórek s omáčkou a pečte 15–20 minut dozlatova.
NĚCO NAVÍC
I poslední zbytky nečistot dokonale vymyjete při proplachování uvařeného pórku.
Přidat komentář