Je skvělý ke všemu včetně grilovaných klobásek či opékané šunky. Doplňte jej bramborami.
Suroviny
700
g
lisotvý špenát mražený
máslo
1
PL
plus na vymazání
šalotka
3
ks
na plátky
česnek
1
stroužek
nasekaný
krémový sýr
100
g
čerstvý
smetana ke šlehání
150
ml
mléko
100
ml
sýr ementál
80
g
strouhaný
sůl
pepř mletý
muškátový oříšek
špetka
strouhaný
Postup
1
Nechte povolit špenát a vymačkejte z něj tekutinu. Předehřejte troubu na 190 °C a vymažte máslem 20cm zapékací nádobu.
2
V pánvi na lžíci másla opékejte doměkka šalotku; stačí asi 4 minuty. Přidejte česnek a po minutě vypněte.
3
Smíchejte s ostatními přísadami, osolte a opepřete a směs přesuňte do zapékací nádoby.
4
Pečte, až začne povrch bublat a zezlátne – trvá to asi 25 minut.