
Gratinovaný špenát
Je skvělý ke všemu včetně grilovaných klobásek či opékané šunky. Doplňte jej bramborami.
Vydání: 2011/6
Autor: redakce Apetitu
Ingredience
- 700 g mraženého listového špenátu
- 1 lžíce másla + další na vymazání
- 3 šalotky, přepůlené a nakrájené na plátky
- 1 stroužek česneku, nasekaný
- 100 g čerstvého smetanového sýra
- 150 ml smetany ke šlehání + 100 ml mléka
- 80 g strouhaného ementálu
- sůl a čerstvě mletý pepř
- špetka strouhaného muškátového oříšku
Příprava jídla
1 Nechte povolit špenát a vymačkejte z něj tekutinu. Předehřejte troubu na 190 °C a vymažte máslem 20cm zapékací nádobu.
2 V pánvi na lžíci másla opékejte doměkka šalotku; stačí asi 4 minuty. Přidejte česnek a po minutě vypněte. Smíchejte s ostatními přísadami, osolte a opepřete a směs přesuňte do zapékací nádoby. Pečte, až začne povrch bublat a zezlátne – trvá to asi 25 minut.
Přidat komentář