Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Ciabatta

Do těsta můžete nakonec přidat i olivy nebo sušená rajčata.

Vydání: 2011/6
Autor:
Hodnocení:
40 (hlasů)
Počet porcí: na 10 ciabatt
Doba přípravy: Do 30 minut
Kynutí: 35 minut
PT20M
Pečení 0:20
Chléb a pečivo Italská

Ingredience

    • 1 kg hladké mouky + na podsypání
    • 40 g soli
    • 20 g čerstvého droždí
    • 600–700 ml vody (podle počasí)
    • extra panenský olivový olej

Příprava jídla

1 Mouku nasypte na vál, k jedné straně rozdrobte droždí, k druhé nasypte sůl, přilijte trochu vody, pár kapek oleje a začněte hníst; podle potřeby přilévejte vodu. Těsto zpracovávejte hodinu, aby byly ciabatty krásně nadýchané. Pokud dáte robot s hnětacím hákem, usnadněte si práci; těsto míchejte při nižší rychlosti 5 minut, pak zvyšte rychlost a ještě 10 minut hněťte.

Hotové těsto dejte do olejem vymazané mísy, potřete ho olejem i svrchu a nechte 25 minut kynout.

3 Těsto vyklopte na pomoučněný vál a posypte moukou. Prsty ho roztáhněte do tvaru čtverce. Pomocí stěrky těsto rozdělte na pět pruhů. Rozpulte je a promačkáváním prsty je natáhněte na 30 cm. Ciabatty dejte na plech a nechte 10 minut odpočinout. Pečte v troubě vyhřáté na 220 ºC asi 20 minut dozlatova.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Schiacciata

Pane Campagnolo

Kvásek (Vecchia madre)

Komentáře

Obrazek uzivatele
Skvělý recept.Já jsem zkusila ve vodě rozmixovat 200g vařených brambor a BOMBA!Mouku dávám 50:50 se špaldovkou.S bramborama vydrží chlebík vláčný i 4-5dnů, ale většinou ho stihneme sníst :-D

Přidat komentář