Ilustrační obrázek
Ilustrační obrázek
Ejhle, tenhle recept byl tak chutný, že obrázek k němu někdo zbaštil.
Zkuste ho uvařit a budeme moc rádi, když se s námi o novou fotku podělíte.
sdílet:
Hodnocení receptu
Průměr: 4.3 ()
Více než hodinu

Suroviny

Na 20 ks
máslo 2 PL
lze nahradit zastudena lisovaným rostlinným olejem
mouka špaldová hladká 500 g
droždí 1 kostka
čerstvé, lze nahradit 1/2 sáčku sušeného droždí
med 1 PL
sůl 1 PL
mořská
mléko 300 ml
mouka
na vypracování
mléko
na potření koláče
semínka
libovolná, na posypání
1. Mouku prosejeme, máslo necháme rozpustit, čerstvé droždí rozmícháme v trošce mléka. Přidáme ostatní přísady a uhněteme těsto. Přikryjeme ho utěrkou a necháme asi 40 minut kynout. Potom ještě jednou prohněteme. 2. Těsto rozdělíme na 20 dílů, z kterých zformujeme bochánky. Klademe je na plech vymazaný tukem nebo vyložený papírem na pečení. Pod utěrkou je necháme kynout dalších 20 minut, potom je potřeme vlažným mlékem a posypeme semínky (např. sezamová, lněná, slunečnicová...). Teplota pečení: elektrická trouba předehřátá na 200 stupňů, horkovzdušná na 180 stupňů, plyn stupeň 3 Doba pečení: asi 20 minut 3. Po pečení necháme bochánky vychladnout na kuchyňské mřížce.
Autor: kattie

Obchod Apetit