Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Špaldové bulky

Popis receptu: 
Bulky, které se krásně hodí pro silvestrovskou i jinou párty. Stačí k nim udělat pár pomazánek, dát s nimi na stůl a každý si namaže to na co má chuť. Také je můžete podávat jako předkrm, snídani, nebo přílohu k masu...
Autor: Kateřina Svobodová
Hodnocení:
3 (hlasy)
Počet porcí: 5
Doba přípravy: Více než hodinu

Ingredience

    Na 20 kousků: 2 lžíce másla nebo za studena lisovaného rostlinného oleje, 500 g špaldové mouky, 1 kostku čerstvého droždí nebo 1/2 sáčku sušeného, 1 lžičku medu, 1 lžičku mořské soli, 300 ml mléka, mouku na vypracování, mléko na potření, libovolná semínka na posypání.

Příprava jídla

1. Mouku prosejeme, máslo necháme rozpustit, čerstvé droždí rozmícháme v trošce mléka. Přidáme ostatní přísady a uhněteme těsto. Přikryjeme ho utěrkou a necháme asi 40 minut kynout. Potom ještě jednou prohněteme. 2. Těsto rozdělíme na 20 dílů, z kterých zformujeme bochánky. Klademe je na plech vymazaný tukem nebo vyložený papírem na pečení. Pod utěrkou je necháme kynout dalších 20 minut, potom je potřeme vlažným mlékem a posypeme semínky (např. sezamová, lněná, slunečnicová...). Teplota pečení: elektrická trouba předehřátá na 200 stupňů, horkovzdušná na 180 stupňů, plyn stupeň 3 Doba pečení: asi 20 minut 3. Po pečení necháme bochánky vychladnout na kuchyňské mřížce.
REKLAMA

Přidat komentář