Mousse allo chardonnay

Ilustrační obrázek
Ilustrační obrázek
Ejhle, tenhle recept byl tak chutný, že obrázek k němu někdo zbaštil.
Zkuste ho uvařit a budeme moc rádi, když se s námi o novou fotku podělíte.
sdílet:

Mousse allo chardonnay

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut

Suroviny

víno bílé 2.5
žloutek 4 ks
citron 1 ks
cukr 200 g
jahody
na ozdobu
želatina 8
smetana ke šlehání 2.5
citronová kůra
dle chuti
Ve vodní lázni vyšleháme vejce s cukrem, s citronovou šťávou a vínem, pro chuť můžeme přidat kousky citronové kůry. Želatinu namočíme do vody a vymačkanou ji přidáme k vaječné směsi. Ve studené míse vyšleháme smetanu, a jakmile vejce vychladnou, spojíme je se smetanou. Mousse dáme do servírovacích sklenic a necháme ztuhnout v lednici. Při servírování ozdobíme rozkrojenou jahodou.
Autor: irakali

Obchod Apetit