Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Mousse allo chardonnay

Popis receptu: 
Báječně lehký letní dezert
Autor: Irča Šímová
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut

Ingredience

    Ingredience 4 porce •2,5 dl chardonnay •4 žloutky •200 g cukru •1 citron •jahody na ozdobu •8 plátků želatiny •2,5 dl smetany ke šlehání

Příprava jídla

Ve vodní lázni vyšleháme vejce s cukrem, s citronovou šťávou a vínem, pro chuť můžeme přidat kousky citronové kůry. Želatinu namočíme do vody a vymačkanou ji přidáme k vaječné směsi. Ve studené míse vyšleháme smetanu, a jakmile vejce vychladnou, spojíme je se smetanou. Mousse dáme do servírovacích sklenic a necháme ztuhnout v lednici. Při servírování ozdobíme rozkrojenou jahodou.
REKLAMA

Přidat komentář