Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Ternka z bílé čokolády a vlašských ořechů

Popis receptu: 
Lehký vánoční dezert
Autor: Irča Šímová
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Více než hodinu

Ingredience

    Ingredience 4 porce •2 tabulky bílé čokolády •1 dl smetany •2 hrsti vlašských ořechů •2 vejce •cukr podle chuti

Příprava jídla

Postup Vlašské ořechy uvaříme v trošce vody (aby byly ponořené) do měkka. Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu se smetanou, můžeme ještě podle chuti dosladit cukrem, poté přidáme ořechy a rozmixujeme je. Vzniklou směs nalijeme do menší formy na pečení a pečeme v předehřáté troubě na 130° asi 20 minut. Po upečení necháme terinu vychladnout a dáme do lednice na 4 hodiny. Aby se při vyklopení nerozbila, ponoříme formu do poloviny výšky do horké vody a můžeme bez obav vyklopit. Při podávání ozdobíme celými vlašskými ořechy.
REKLAMA

Přidat komentář