Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Doma uzený pstruh

Dřevěné štěpiny na uzení prodávají weby s potřebami pro grilování. Potřebovat jich budete 1 kg, nejvhodnější jsou z bílého ořechu nebo olše.

Vydání: 2009/7
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Snadné
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 10 minut
+ máčení štěpin
PT40M

Ingredience

    • 4 čerství pstruzi (po asi 300 g)
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • 2 limety, na tenké plátky
    • směs čerstvých bylinek na uzení (např. kopr a citronový tymián), nemusí být

Příprava jídla

1 Namočte dřevěné štěpiny na hodinu do studené vody. Očištěné pstruhy uvnitři vně osolte, opepřete a břicha vyložte plátky limet, bylinkami a ovažte je provázkem.

2 Rozpalte dřevěné brikety nebo větší kousky dřevěného uhlí na dolním roštu topeniště pro nepřímý střední žár – to znamená, že žhavé uhlíky jsou pouze na jedné straně. Optimální teplota je, když udržíte dlaň asi 12 cm nad uhlíky po dobu 6 sekund. Kolem uhlíků rozložte čtvrtinu štěpin, přiklopte a počkejte, až se z grilu začne kouřit.

3 Pstruhy vložte na horní mřížku nebo do koše na ryby a pod ně dejte hliníkovou misku na odkapávání šťávy. Grilujte (uďte) teplým kouřem na nepřímém žáru 30–40 minut při zavřeném poklopu. V polovině ryby otočte. Další štěpiny přidávejte dle potřeby, aby bylo dost kouře po celý čas uzení.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Křupavá štika s pepřovým dipem

10 receptů na gril

Krevety & slanina s omáčkou salmorejo

Plněná vepřová kotleta

Grilovaná panenka

Vepřové špízy s bramborami

Dip se špenátem a rozinkami

Olivová majonéza

Ananasovo-kukuřičné mojo

Omáčka ravigote

Hovězí steak s bylinkovým máslem

Jihoamerický fazolový burger

Kuřecí špízy ze stehenních řízků

Plněný páreček

Mozzarella ve vinném listu

REKLAMA

Přidat komentář