Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Jihoamerický fazolový burger

Pozvěte na grilování i vegetariány. Ostatně, po těchto burgerech ze směsi koření, fazolí a žampionů se budou olizovat i vyznavači masové klasiky.

Vydání: 2011/7
Autor:
Hodnocení:
15 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: 6
Doba přípravy: Do 20 minut
PT6M

Ingredience

    • 2 lžíce olivového oleje
    • 1 cibule, pokrájená nadrobno
    • 1 stroužek česneku, nasekaný
    • 1 lžička mletého římského kmínu
    • 1 lžička mletého koriandru
    • špetka kurkumy
    • 100 g krémových žampionů, nasekaných
    • 400g konzerva červených fazolí, scezených a propláchnutých
    • 2 lžíce nasekaného čerstvého koriandru
    • 50 g tortillových lupínků, rozdrobených
    • 75 g čerstvé strouhanky
    • 1 lžíce chilli omáčky (např. tabasco)
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • hladká mouka na poprášení
    • slunečnicový olej na potření

    K PODÁVÁNÍ

    • 4 sýrové nebo dýňové housky
    • 8 plátků rajčete
    • chilli majonéza (6 lžic majonézy + 1 nasekaná zelená chilli paprička)
    • cibulový ceviche (viz Něco navíc)

Příprava jídla

1 V pánvi na olivovém oleji opékejte cibuli a česnek asi 3 minuty dosklovita. Přidejte koření a míchejte další 2 minuty. Přidejte houby a ještě 2 minuty opékejte. Obsah pánve smíchejte s nahrubo rozmačkanými fazolemi, koriandrem, tortillovými lupínky, strouhankou a chilli omáčkou. Osolte a opepřete podle chuti. Pomoučněnýma rukama ze směsi zformujte 4 burgery.

2 Z přeloženého alobalu vytvořte 8 podložek, potřete je olejem, dejte na gril a na ně položte burgery. Opečte dozlatova z obou stran, trvá to asi 2–3 minuty po každé straně. Dejte stranou a uchovejte horké.

3 Opečte na grilu rozříznuté housky, spodní části poklaďte vždy 2 plátky rajčete, na to navršte chilli majonézu a nahoru položte burger. Na něj rozdělte cibulový ceviche a případně přiklopte druhou půlkou housky.

NĚCO NAVÍC
V míse smíchejte šťávu z 1 limety, 2 lžíce arašídového oleje, 1/2 stroužku drceného česneku a 1 lžíci nasekaného koriandru a nechte 30 minut marinovat. Těsně před podáváním přimíchejte 4 jarní cibulky, 1 červenou cibuli (obojí nakrájené) a 2 lžíce pažitky (nakrájené na 5cm kousky). Osolte.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Nejlepší domácí burgery

10 receptů na gril

16 božských receptů na gril

Zamilujte si luštěniny

24 receptů na dokonalou grilovačku

Krevety & slanina s omáčkou salmorejo

Plněná vepřová kotleta

Grilovaná panenka

Vepřové špízy s bramborami

Dip se špenátem a rozinkami

Olivová majonéza

Ananasovo-kukuřičné mojo

Omáčka ravigote

Hovězí steak s bylinkovým máslem

Doma uzený pstruh

Kuřecí špízy ze stehenních řízků

Plněný páreček

Mozzarella ve vinném listu

Neodolatelné bezmasé burgery

Jak na vegetariánské burgery?

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
luxusní, jen nechápu ten název, když koření a chuť jsou indické, ale čert vem jméno, když je to žravé :-) PS: ta cibulka (ceviche) tomu nasadila korunu, prostě bomba

Přidat komentář