Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Šlehačková bublanina s lesním ovocem

Množství ovoce není chyba, opravdu se ho na jeden plech tolik vejde!

Vydání: 2011/7
Autor:
Hodnocení:
34 (hlasy)
Počet porcí: na 1 plech
Doba přípravy: Do 20 minut
PT30M
Pečení 0:30

Ingredience

    • 400 ml smetany ke šlehání
    • 200 g krupicového cukru
    • 1 sáček vanilkového cukru
    • nastrouhaná kůra z 1 biocitronu
    • 5 vajec
    • 450 g hladké mouky
    • 1 sáček kypřicího prášku
    • tuk a mouka na vymazání plechu
    • šlehačka nebo zakysaná smetana k podávání

    NA POVRCH

    • 250 g malin
    • 250 g borůvek
    • 250 g ostružin
    • 250 g červeného rybízu
    • 250 g černého rybízu
    • 40–50 g krupicového cukru

Příprava jídla

1 Troubu předehřejte na 200 °C. Do větší mísy vlijte smetanu, smíchejte ji s cukrem, vanilkovým cukrem a kůrou a vyšlehejte do polotuha. Potom po jednom přimíchejte vejce a mouku prosátou s kypřicím práškem. Těsto vlijte do vymazaného a vysypaného hlubšího plechu a uhlaďte ho stěrkou.

2 Ovoce omyjte, osušte, nasypte na těsto a zasypte cukrem (naše verze je spíš kyselejší, cukru můžete dát podle chuti). Pečte asi 30 minut. Podávejte se šlehačkou nebo s kopečkem zakysané smetany.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Ovocné koláče na plech

Borůvkový koláč

Taštička z listového těsta s pudinkem a jahodami

Meruňkový koláč

Višňový koláč s bílou čokoládou a kokosem

Meruňkový koláč s ostružinami a drobenkou

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
nějak se mi ztratil popis přípravy :-(

Přidat komentář