Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Taštička z listového těsta s pudinkem a jahodami

Jahodové žaluzie

Vydání: 2011/7
Autor:
Hodnocení:
17 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do hodiny
PT20M
Pečení 0:20

Ingredience

    • 400 g chlazeného listového těsta
    • hladká mouka na poprášení válu
    • 1 vejce, prošlehané
    • 300–350 g malých jahod
    • 60 + 40 g krupicového cukru
    • 200 ml mléka
    • 1/2 sáčku vanilkového pudinku v prášku

Příprava jídla

1 Troubu předehřejte na 200 °C. Třetinu těsta vyválejte na pomoučněné ploše na rozměr 15 x 30 cm, zbytek dejte zpět do lednice. Vyválené těsto přeneste na plech vyložený papírem na pečení, propíchejte ho vidličkou, potřete vejcem a vložte do trouby na 5–7 minut, aby zezlátlo. Mezitím uvařte z mléka, 60 g cukru a prášku pudink. Ještě teplý ho natřete na plát těsta, okraje však nechte volné. Dejte chladit.

2 Na vychladlé těsto s krémem naskládejte do několika řad očištěné jahody (jednu vedle druhé). Ze zbývajícího těsta vyválejte obdélník, který bude o 3 cm větší než upečený základ. Ostrým nožem v něm prokrojte mřížky, řezy dělejte asi 2 cm od sebe a neprokrajujte je až do konce (po každé straně musejí zůstat asi 2 cm neproříznuté); těsto by mělo vypadat skoro jako žaluzie. Pak ho položte na upečený plát tak, aby jahody vykukovaly. Po stranách přitiskněte k podkladu, potřete vejcem, posypte 40 g cukru a dejte asi na 10 minut péct.

NĚCO NAVÍC
Taštičkám s jahodami dejte podlouhlý, ne čtvercový tvar – jinak se mřížka při přenášení rozpadne.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Ovocné koláče na plech

20 neodolatelných moučníků z listového těsta

Šlehačková bublanina s lesním ovocem

Borůvkový koláč

Meruňkový koláč

Višňový koláč s bílou čokoládou a kokosem

Meruňkový koláč s ostružinami a drobenkou

REKLAMA

Přidat komentář