Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Tabuleh

Salát tabuleh najdete nejen po celém Orientu, ale i v každé arabské restauraci v Evropě – je to osvěžující doprovod k tučným masitým pokrmům.

Vydání: 2011/7
Autor:
Hodnocení:
4 (hlasy)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 20 minut
PT15M
Příprava 0:15

Ingredience

    • 200 g bulguru
    • 300 g jarní cibulky s natí
    • 200 g cibule
    • 100 ml citronové šťávy
    • sůl
    • 1/2 lžičky černého pepře, mletého
    • 1/2 lžičky bílého pepře, mletého
    • 5 svazků hladkolisté petrželky, nasekané nadrobno
    • 1 kg rajčat
    • 2 svazky máty, nasekané nadrobno
    • 1 hlávkový salát
    • 7 lžic olivového oleje

Příprava jídla

Bulgur properte a podle návodu na obalu uvařte doměkka. Rajčata nakrájejte nadrobno, stejně jako mátu, petrželku, cibuli a jarní cibulku. K zelenině přidejte okapaný a vychladlý bulgur, osolte, opepřete, zalijte citronovou šťávou a olejem. Vše dobře promíchejte, nechte tekutinu do bulguru dobře vsáknout a podávejte na listech salátu.

NĚCO NAVÍC
Salát tabuleh můžete připravovat nejen z bulguru, ale i z kuskusu.
 

Recept je převzatý z knihy Arabská kuchařka. Autorka: Renáta Janů
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Baklava

Šavarma z telecího masa

REKLAMA

Přidat komentář