Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Podzimní hruškový koláč

Popis receptu: 
Famozny kolac ktory vsetkym chuti
Autor: Danica Bozikova
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 8
Doba přípravy: Do hodiny

Ingredience

    Připravíme si křehké těsto: 250 g polohrubé mouky 125 g moučkového cukru 125 g másla (event. Hery) špetka soli 1 vejce lžíce jemné strouhanky Na náplň hruškového koláče: hrušky ( mami, ja som dala 2 hrušky a 1 jablko) 1 kelímek kysané smetany 2 vejce moučkový cukr

Příprava jídla

Báječný recept na můj podzimní hruškový koláč (proč ne s ořechovou nádivkou?) Připravíme si křehké těsto: Do mouky přidáme cukr, špetku soli a promícháme v míse. Přidáme nakrájené změklé máslo nebo jiný tuk na pečení, 1 celé vejce a šikovně prsty jedné ruky prohněteme. Tuk se spojí s moukou a vejcem. Na vále těsto dobře propracujeme a necháme ho v chladu odpočinout. Křehké těsto si můžeme připravit předem a klidně do zásoby. Pobyt v chladničce mu jedině prospěje. Kulatou koláčovou formu vymažeme tukem a vysypeme moukou. Těsto vtlačíme do formy a vymáčkneme vyšší okraje. Těsto propícháme vidličkou a zlehka vysypeme jemnou strouhankou. V tuto chvíli můžeme rozpálit troubu na 180 °C. Hrušky přepůlíme, oloupeme, vyřízneme jaderník a vyplníme jimi celé dno koláčové formy. Máme-li ořechovou nádivku, můžeme jí vyplnit místa po jaderníku (nádivka být nemusí, nebo postačí jenom ořechy). Kysanou smetanu prošleháme s vejci a moučkovým cukrem a zalijeme touto směsí hruškový koláč. Vložíme do trouby a 40 minut pečeme při 180 °C tak dlouho, až povrch koláče udělá zlaté puchýřky. Je hotovo a můžeme si na koláči smlsnout ještě za tepla. Ja som piekla cca 5o min..... cmuk D.
REKLAMA

Přidat komentář