0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Hodnocení receptu
5 / 5. Počet hodnocení: 4
Do hodiny

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3229 kcal
Bílkoviny 68 g
Sacharidy 366 g
Tuky 163 g
Vláknina 17 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

Na těsto
mouka pšeničná polohrubá 250 g
moučkový cukr 125 g
máslo 125 g
lze nahradit Herou
sůl špetka
vejce 1 ks
strouhanka 1 PL
jemná
Na náplň
hruška 2 ks
jablko 1 ks
zakysaná smetana 1 kelímek
vejce 2 ks
moučkový cukr
Báječný recept na můj podzimní hruškový koláč (proč ne s ořechovou nádivkou?) Připravíme si křehké těsto: Do mouky přidáme cukr, špetku soli a promícháme v míse. Přidáme nakrájené změklé máslo nebo jiný tuk na pečení, 1 celé vejce a šikovně prsty jedné ruky prohněteme. Tuk se spojí s moukou a vejcem. Na vále těsto dobře propracujeme a necháme ho v chladu odpočinout. Křehké těsto si můžeme připravit předem a klidně do zásoby. Pobyt v chladničce mu jedině prospěje. Kulatou koláčovou formu vymažeme tukem a vysypeme moukou. Těsto vtlačíme do formy a vymáčkneme vyšší okraje. Těsto propícháme vidličkou a zlehka vysypeme jemnou strouhankou. V tuto chvíli můžeme rozpálit troubu na 180 °C. Hrušky přepůlíme, oloupeme, vyřízneme jaderník a vyplníme jimi celé dno koláčové formy. Máme-li ořechovou nádivku, můžeme jí vyplnit místa po jaderníku (nádivka být nemusí, nebo postačí jenom ořechy). Kysanou smetanu prošleháme s vejci a moučkovým cukrem a zalijeme touto směsí hruškový koláč. Vložíme do trouby a 40 minut pečeme při 180 °C tak dlouho, až povrch koláče udělá zlaté puchýřky. Je hotovo a můžeme si na koláči smlsnout ještě za tepla. Ja som piekla cca 5o min..... cmuk D.
Autor: danicka44

Obchod Apetit