Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Lívance s omáčkou z cideru

Jak omáčka chladne, díky škrobu houstne do konzistence lehkého želé. Dát ji můžete i dětem, protože alkohol se vyvaří.

Vydání: 2011/7
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: na 14 lívanců
Doba přípravy: Do 30 minut
+ doba na odpočívání
PT30M
Opékání 0:30
Chuťovka Americká

Ingredience

    • 1 hrnek (o objemu 250 ml) hladké mouky – půl pohankové a půl světlé pšeničné
    • 1 lžička kypřicího prášku do pečiva
    • 1/2 lžičky jedlé sody
    • špetka soli bez jódu
    • 1 lžíce krupicového cukru
    • 1 vejce
    • 250 ml mléka
    • olej na vytření pánve

    NA OMÁČKU

    • 350 ml cideru + 6 lžic navíc
    • 60 g krupicového cukru
    • 3 lžíce kukuřičného škrobu
    • 1/4 lžičky mleté skořice
    • šlehačka a lístky meduňky k podávání

Příprava jídla

1 Smíchejte mouku s práškem do pečiva, sodou, solí a cukrem. Přilijte mléko a přidejte rozklepnuté vejce. Dobře promíchejte metličkou a dejte do lednice aspoň půl hodiny odpočívat. Směs si také můžete připravit večer a nechat odpočívat do rána.

2 Rozehřejte pánev se silným dnem, lehce ji potřete olejem a usmažte na něm lívance z obou stran.

3 Na omáčku smíchejte 350 ml cideru s cukrem, pomalu zahřívejte a míchejte. Mezitím smíchejte 6 lžic cideru s kukuřičným škrobem. Až se cukr rozpustí, přilijte škrob a přidejte 1/4 lžičky mleté skořice. Vařte na mírném plameni za občasného míchání asi 5 minut.

Lívance podávejte s ciderovou omáčkou, šlehačkou a lístky meduňky.

NĚCO NAVÍC
Místo kukuřičného škrobu můžete použít kuzu (toho stačí 2 lžičky).

Jak na dokonalé palačinky

Palačinky patří mezi stálice a chutnají malým i velkým. Existují ale jednoduché a vždy fungující triky, jak si vždy...
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Celozrnné lívance

Cuketové lívanečky s ricottou

Lívance s rebarborovou marmeládou a tvarohem

Medové lívanečky se skořicovým máslem

Ricottové lívance s pomerančem

Skořicové lívance s medem

Palačinky a lívance

REKLAMA

Přidat komentář