
Uživatelský
recept
recept
Paštika z kachních jater
Popis receptu:
Pačtika podle Emila Nádeníčka
Autor: Martin Kašpárek
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
Ingredience
-
áslo 100 g
sůl a pepř 1 dávka
cibule 1 kus
česnek 3 stroužky
kachní játra 500 g
kvalitní červené víno 150 ml
hrst čerstvého tymiánu 1 dávka
hrst sušených brusinek 1 dávka
hrst špalíčku mandlí 1 dávka
tousty k podávání 1 dávka
Příprava jídla
V hrnci rozpustíme máslo, přidáme cibuli, kterou orestujeme, a rozmačkaný česnek. Vložíme játra, která též lehce orestujeme a zalijeme je červeným vínem, které necháme téměř vypařit. Hotovou směs dáme do nádoby, přidáme tymián, osolíme, opepříme a vše rozmixujeme tyčovým mixérem. Nakonec přisypeme sušené brusinky a mandle. Hotovou paštiku přendáme do misky, uhladíme a dáme do lednice na 3 hodiny ztuhnout.
Přidat komentář