Paštika z kachních jater s brusinkami

Paštika z kachních jater s brusinkami

Hodnocení receptu
4.8 / 5. Počet hodnocení: 6
Do 30 minut Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1986 kcal
Bílkoviny 114 g
Sacharidy 97 g
Tuky 113 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

máslo 100 g
sůl
pepř
cibule 1 ks
česnek 3
játra kachní 500 g
víno červené 150 ml
kvalitní
tymián hrst
brusinky hrst
sušené
mandle hrst
sekané
toustový chléb
k podávání

Postup

1

V hrnci rozpustíme máslo, přidáme cibuli, kterou orestujeme, a rozmačkaný česnek.

2

Vložíme játra, která též lehce orestujeme a zalijeme je červeným vínem, které necháme téměř vypařit.

3

Hotovou směs dáme do nádoby, přidáme tymián, osolíme, opepříme a vše rozmixujeme tyčovým mixérem.

4

Nakonec přisypeme sušené brusinky a mandle.

5

Hotovou paštiku přendáme do misky, uhladíme a dáme do lednice na 3 hodiny ztuhnout.

Autor: mates175

Obchod Apetit