Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Paštika z kachních jater

Popis receptu: 
Pačtika podle Emila Nádeníčka
Autor: Martin Kašpárek
Hodnocení:
1 (hlas)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut

Ingredience

    áslo 100 g sůl a pepř 1 dávka cibule 1 kus česnek 3 stroužky kachní játra 500 g kvalitní červené víno 150 ml hrst čerstvého tymiánu 1 dávka hrst sušených brusinek 1 dávka hrst špalíčku mandlí 1 dávka tousty k podávání 1 dávka

Příprava jídla

V hrnci rozpustíme máslo, přidáme cibuli, kterou orestujeme, a rozmačkaný česnek. Vložíme játra, která též lehce orestujeme a zalijeme je červeným vínem, které necháme téměř vypařit. Hotovou směs dáme do nádoby, přidáme tymián, osolíme, opepříme a vše rozmixujeme tyčovým mixérem. Nakonec přisypeme sušené brusinky a mandle. Hotovou paštiku přendáme do misky, uhladíme a dáme do lednice na 3 hodiny ztuhnout.
REKLAMA

Přidat komentář