Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Telecí kotlety s lilkovou krustou

Maso i zeleninová příloha v jednom, takže pokrm stačí doplnit jen bagetou.

Vydání: 2011/8
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Snadné
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do hodiny
P
Maso Italská

Ingredience

    • 1 velký lilek
    • 1 stroužek česneku
    • velký svazek bazalky, nasekaný + pár lístků na ozdobu
    • 1 lžička tymiánových lístků
    • 2 lžíce panenského olivového oleje + na potření kotlet
    • 2 lžíce strouhaného sýra pecorino + hobliny na posypání
    • 4 telecí kotlety, nejlépe s kostí (à 250 g)
    • sůl a čerstvě mletý pepř

Příprava jídla

Lilek propíchejte nožem a dejte na gril. Za občasného otáčení nechte jeho slupku zcela zčernat, trvá to asi 10–15 minut. Můžete ji také opálit dočerna nad plamenem plynového sporáku a pak dopéct v troubě. Nechte vychladnout.

2 Podélně lilek rozřízněte a lžící vyberte dužinu. V misce ji smíchejte s česnekem, bazalkou, tymiánem, 2 lžícemi olivového oleje, pecorinem, solí a pepřem.

3 Předehřejte troubu na 180 °C. Telecí kotlety potřete olejem, osolte, opepřete a položte na gril. Po 2 minutách otočte. Po druhé straně grilujte 1 minutu. Pak maso sejměte z grilu a dejte ho na 5 minut do vyhřáté trouby.

4 Vyndejte maso a nechte ho 10 minut odpočinout. Pak na něj navršte silnou, asi dvoucentimetrovou vrstvu lilkové směsi a posypte pecorinem. Zvyšte teplotu v troubě na 220 °C a kotlety vraťte na 3 minuty dovnitř. Při podávání ozdobte bazalkou.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Klasika k obědu: telecí řízek

Klasika k obědu: telecí řízek

Jak připravit dobrý telecí vývar

Jak připravit dobrý telecí vývar

Karlovarská telecí roláda

Pappardelle s telecím ragú

Rajčatová polévka s telecím a gremolatou

Šavarma z telecího masa

Telecí kotlety s bylinkovým máslem a hráškovým pyré

Telecí máslový řízek s bramborovou kaší

Telecí scaloppini na marsale a smetaně

Závitky z cukety s tuňákovou náplní

Pralinky z ricotty a pistácií

Bruschetta se sušenou šunkou a mozzarellou

Tagliatelle s klobáskou salsiccia a rajčaty

REKLAMA

Přidat komentář