Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Krůtí závitky s kaštanovou nádivkou

Velmi elegantní variace na téma krocana s kaštanovou nádivkou (na Vánoce je oblíbený nejen v USA, ale i ve Francii, Anglii a Maďarsku)! Jemné krůtí maso získá na šťavnatosti a kaštanová nádivka báječně doladí celkovou chuť.

Vydání: 2005/10
Autor:
Hodnocení:
4 (hlasy)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 20 minut
PT45M
Pečení 0:45

Ingredience

    • 8 plátků z krůtích prsou, asi 1 cm silných
    • 8 plátků anglické slaniny nebo pršutu
    • 4 lžíce olivového oleje
    • sůl a pepř

    Na nádivku:

    • 250 g mletého drůbežího masa nebo šunkové klobásy, zbavené střívka a jemně nakrájené
    • 200 g vařených sekaných kaštanů
    • 3 plátky toustového chleba + trochu mléka na namočení
    • 1–2 vejce, ušlehaná vidličkou
    • 1 malou, najemno nasekanou cibuli
    • 2 lžíce rozpuštěného másla
    • 2 lžíce koňaku
    • nasekanou čerstvou petrželku
    • sůl a pepř na dochucení

     

Příprava jídla

1. Namočený a vymačkaný chléb spojte v míse s ostatními surovinami na nádivku. Směs osolte, opepřete a uložte na chvíli do chladu.

2. Plátky masa lehce osolte a opepřete. Na každý položte slaninu nebo pršut a lžící naneste nádivku. Srolujte a spíchněte nebo převažte kuchyňským provázkem. Mezitím předehřejte troubu na 200, horkovzdušnou na 180 stupňů.

3. Rolky narovnejte do pekáčku a zakapejte olejem. Vložte do trouby a trochu opepřete. Za občasného obracení pečte dozlatova, 45–50 minut.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Recepty z jedlých kaštanů

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.10/05, str.77

Přidat komentář