
Lečo s volským okem
Klasický recept, který chutná nejlíp právě teď – na vrcholu rajčatové sezony.
Vydání: 2011/8
Autor: redakce Apetitu
Ingredience
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 cibule, nakrájené na půlkolečka
- 1 libovolně barevná paprika, rozpůlená, zbavená semen a nakrájená na proužky
- 1–2 červené chilli papričky, zbavené semen a nakrájené na kolečka
- 400 g zralých rajčat, nakrájených na kostky
- 1–2 lžičky krupicového cukru (podle chuti)
- malý svazek hladkolisté petrželky, nahrubo nakrájené
- 4 vejce
- sůl a čerstvě drcený pepř
Příprava jídla
1 V těžké pánvi zahřejte olej, vmíchejte cibuli, papriku a chilli a opékejte, aby vše začalo měknout. Přidejte rajčata a cukr a vařte, aby se rajčata rozvařila a uvolněná šťáva zredukovala. Osolte a opepřete.
2 Vařečkou vytvořte ve směsi na pánvi čtyři důlky a vyklepněte do nich vejce. Pánev přiklopte a na mírném ohni zahřívejte, aby bílek ztuhl. Hotové jídlo posypte petrželkou a podávejte.
NĚCO NAVÍC
K leču doporučujeme podávat bílý jogurt ochucený solí a drceným česnekem.
Přidat komentář