
Rizoto s kaštany, dýní a dýňovými semínky
Kaštany jsou sušší, proto vyloženě uvítají spojení se slaninou. Je výhodné použít vařené vakuované plody, protože vám ušetří práci s pečením nebo vařením. Anebo jednoduše zpracujte ty pečené od pouličního prodejce!
Vydání: 2005/10
Autor: redakce Apetitu
Počet porcí: 3
Ingredience
- 300 g vařené rýže (dlouhozrnné nebo ve směsi s divokou rýží)
- 1 malou dýni (250 g)
- 1 lžičku sušeného mletého koriandru
- 100 g vařených nebo vakuovaných kaštanů
- 6 plátků slaniny, jemně nakrájených
- sůl a pepř na dochucení
- několik lístků čerstvé šalvěje, nasekané na jemno
Příprava jídla
1. Dýni oloupejte, rozčtvrťte, semínka vydlabejte a nechte stranou. Čtvrtky dýně narovnejte do pekáčku a v troubě předehřáté na 180/160 stupňů pečte, dokud nezměknou; trvá to asi půl hodiny. Pak ji nakrájejte na kousky nebo kostičky a promíchejte se slaninou.
2. V misce smíchejte koriandr, slaninu, sůl, pepř, šalvěj, dýňová semínka a pokrájené kaštany. Směsí posypte kousky dýně a ještě krátce zapečte v troubě, aby se slanina vypekla. Pak už jenom promíchejte s uvařenou rýží.
Jděte na to jinak
Tahle úprava počítá s už uvařenou dlouhozrnnou rýží, ale stejně můžete ochutit i klasické italské rizoto z kulatozrnné rýže (typ arborio, carnaroli nebo vialone nano). V tom případě vmíchejte opečenou dýni a ostatní přísady do rýže chvíli před dokončením.
2. V misce smíchejte koriandr, slaninu, sůl, pepř, šalvěj, dýňová semínka a pokrájené kaštany. Směsí posypte kousky dýně a ještě krátce zapečte v troubě, aby se slanina vypekla. Pak už jenom promíchejte s uvařenou rýží.
Jděte na to jinak
Tahle úprava počítá s už uvařenou dlouhozrnnou rýží, ale stejně můžete ochutit i klasické italské rizoto z kulatozrnné rýže (typ arborio, carnaroli nebo vialone nano). V tom případě vmíchejte opečenou dýni a ostatní přísady do rýže chvíli před dokončením.
Přidat komentář
- Pro psaní komentářů se přihlaste nebo zaregistrujte.
Komentáře
Alena (neověřeno)
3. Září 2007 17:09