
Křupavá štika s pepřovým dipem
Smažení na sádle nemá chybu. Zvýrazní chuť a zajistí křupavost.
Vydání: 2011/8
Autor: redakce Apetitu
Počet porcí: 4
Ingredience
- 600 g filetu ze štiky, vykostěného
- sůl a mletá sladká paprika
- 150 g kukuřičné krupice (polenty) na obalení
- sádlo na smažení
- 4 hrsti polníčku a skrojky z 1 citronu k podávání
- 200 g husté zakysané smetany
- 1 lžíce majonézy
- 2 lžíce naloženého zeleného pepře, nasekaného
- 1 lžíce hladkolisté petrželky
- sůl a citronová šťáva na dochucení
- špetka cukru na dochucení
NA DIP
Příprava jídla
1 V misce promíchejte suroviny na dip, dochuťte ho a uložte v chladu. Filet nakrájejte na stejně velké tenké proužky, osolte a ve větší míse promíchejte s mletou paprikou. Přisypte kukuřičnou krupici, obalte v ní všechny kousky ryby a dobře přitiskněte.
2 Rozpalte vyšší vrstvu sádla a proužky štiky usmažte dozlatova. Odkládejte na papírové ubrousky a podávejte s listy polníčku a s pepřovým dipem.
Přidat komentář