Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Křupavá štika s pepřovým dipem

Smažení na sádle nemá chybu. Zvýrazní chuť a zajistí křupavost.

Vydání: 2011/8
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 20 minut
PT5M
Smažení 0:05

Ingredience

    • 600 g filetu ze štiky, vykostěného
    • sůl a mletá sladká paprika
    • 150 g kukuřičné krupice (polenty) na obalení
    • sádlo na smažení
    • 4 hrsti polníčku a skrojky z 1 citronu k podávání

    NA DIP

    • 200 g husté zakysané smetany
    • 1 lžíce majonézy
    • 2 lžíce naloženého zeleného pepře, nasekaného
    • 1 lžíce hladkolisté petrželky
    • sůl a citronová šťáva na dochucení
    • špetka cukru na dochucení

Příprava jídla

V misce promíchejte suroviny na dip, dochuťte ho a uložte v chladu. Filet nakrájejte na stejně velké tenké proužky, osolte a ve větší míse promíchejte s mletou paprikou. Přisypte kukuřičnou krupici, obalte v ní všechny kousky ryby a dobře přitiskněte.

Rozpalte vyšší vrstvu sádla a proužky štiky usmažte dozlatova. Odkládejte na papírové ubrousky a podávejte s listy polníčku a s pepřovým dipem.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Štika na zahradnický způsob

Štika s bramborovým pyré a omáčkou barigoule

Candát v solné krustě

Sandra al rosmarino (candát na rozmarýnu)

Kapr v mangoldu s vinnou omáčkou

Doma uzený pstruh

Pstruh plněný hříbky

Pošírovaný amur s letní zeleninou

Úhoř na víně

Sladkovodní ryby

REKLAMA

Přidat komentář