Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Kaštanová polévka s kapustou

Hustá polévka, to je na podzim to pravé ořechové, respektive kaštanové... Ořechy s kapustou se postarají o křupavost a jemně ozvláštní chuť.

Vydání: 2005/10
Autor:
Hodnocení:
2 (hlasy)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 20 minut
PT40M
Vaření 0:40
Polévka

Ingredience

    • 2 středně velké cibule, nakrájené
    • 250 g loupaných pečených nebo vařených kaštanů, nakrájených
    • 100 g bílých fazolí, sterilovaných nebo předem uvařených
    • 1/4 čerstvé kapusty, jemně nakrájené
    • 4 lžíce másla
    • 2 lžíce olivového oleje
    • 2 lžíce hladké mouky
    • 1 lžičku mletého nového koření
    • 200 ml 12% smetany
    • sůl a pepř na dochucení

    Na ozdobu:

    • několik plátků vařených kaštanů
    • případně trochu sekaných ořechů

     

Příprava jídla

1. V hrnci rozpusťte máslo s olejem, a když začne směs šumět, osmahněte v ní cibuli. Zalijte asi 2,5 l vody, přidejte kaštany (několik si nechte stranou na ozdobu) i fazole, osolte a povařte asi dvacet minut. Kapustu spařte na cedníku vařící vodou a hned ji propláchněte studenou, aby si zachovala barvu.

2. Polévku rozmixujte a postavte znovu na oheň. Smetanu rozmíchejte s moukou a novým kořením, vlijte do polévky a povařte asi dvacet minut, dokud všechno krásně nezhoustne. Pět minut před koncem přidejte spařenou kapustu. Ochutnejte a případně ještě osolte nebo opepřete.

3. Podávejte ozdobené plátky kaštanů, případně sekanými ořechy.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Jablečné hody

Jablečné hody

Recepty z jedlých kaštanů

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.10/05, str.78
Obrazek uzivatele
Neměla jsem kapustu, tak jsem ji nahradila zelim. Neni to mozna tak vyrazne, dokorenila jsem, ale je to balecne jemne!

Přidat komentář