Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Směs „Chléb s máslem“

Hodí se na chleba se sýrem a šunkou i ke studeným masům a do rýžového salátu nebo nasekaná do majonézy jako remuláda.

Vydání: 2011/8
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Počet porcí: na 2 kg
Doba přípravy: Do 20 minut
+ odležení
PT15M
Vaření 0:15
Zavařenina

Ingredience

    • 750 g okurek nakládaček
    • 625 g cibule, nakrájené na silná kolečka
    • 375 g červených nebo žlutých paprik
    • 3 lžíce soli
    • 1 litr sladového nebo bílého vinného octa
    • 500 g třtinového cukru
    • 2 lžičky mleté kurkumy
    • 1 lžíce hořčičných semínek
    • 2 lžičky koprových semen nebo snítka kopru

Příprava jídla

Okurky spařte vroucí vodou, sceďte a zchlaďte pod tekoucí vodou. Po okapání je nakrájejte na kolečka a dejte do skleněné mísy. Přimíchejte cibuli, pokrájenou papriku a sůl a přikryté nechte stát přes noc.

2 Pak zeleninu propláchněte pod tekoucí vodou a nechte okapat. V hrnci přiveďte k varu ocet, cukr, kurkumu, hořčici a kopr. Vařte 10 minut a pak přidejte zeleninu. Rychle převařte a vypněte. Plňte do sklenic a uzavřete je. Směs můžete jíst hned po vychladnutí, ale vydrží vám nejméně jeden rok.
 

Recept je převzatý z knihy Oded Schwartz: Konzervování, Ikar.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Schug

Chow-chow

Houby s octem podle Viléma V.

Nakládané papriky se zelím

Chilli džem

Cibuláda s hořčicí a fenyklem

Nakládané okurky

Květák v octovém nálevu

Nakládejte, zavařujte!

Broskvová marmeláda s vanilkovou příchutí

Přidat komentář