Nová registrace Zapomenuté heslo

> 60 min
2,0 (5x)
9. 7. 2014
Hovězí svíčková
Hovězí svíčková


> 60 min
2,0 (5x)

Hovězí maso očistíme, odblaníme, prošpikujeme slaninou. Mrkev a petržel očistíme a nastrouháme nahrubo, cibuli nadrobno. Část připravené zeleniny dáme na dno pekáče, na ni položíme přichystané maso, zalijeme rozpuštěným máslem a zasypeme zbytkem zeleniny. Dáme minimálně na noc do chladu. Maso vyndáme z lednice do pokojové teploty cca půl hodiny předem. Poté zalijeme halali, zeleninu z masa shrneme bokem, řádně shora osolíme a zeleninu opět navršíme na maso. Dáme do trouby vyhřáté na 160°C péct na 10 minut, poté podlijeme vodou a pečeme cca 2 - 2,5 hodiny, ze začátku raději přikryté. Maso můžeme v průběhu pečení jednou obrátit. Až je dopečeno, vyjmeme maso a koření. Omáčku rozmixujeme, přilijeme šlehačkou a dle potřeby zahustíme hladkou moukou a dochutíme hořčicí (cca 1 lžíce).


Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Porce

4

Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Porce

4

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu

Chybí vám suroviny?

Další recepty níže

Nutriční hodnoty

Na 1 porci

  • Energie 1739.75 kcal
  • Bílkoviny 76.75 g
  • Sacharidy 184.5 g
  • Tuky 67.25 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt