Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Hovězí svíčková

Popis receptu: 
Svíčková podle naší mamky.
Autor:
Hodnocení:
2 (hlasy)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Více než hodinu

Ingredience

    cca 800g hovězího, cca 100g slaniny, 100g rozpuštěného másla, 1 halali, 1 středně velká cibule, 2 větší mrkve, 2 petržele, po 4 kuličkách nového koření a černého pepře, 3 bobkové listy, 1 šlehačka, hl. mouka, plnotučná hořčice, sůl

Příprava jídla

Hovězí maso očistíme, odblaníme, prošpikujeme slaninou. Mrkev a petržel očistíme a nastrouháme nahrubo, cibuli nadrobno. Část připravené zeleniny dáme na dno pekáče, na ni položíme přichystané maso, zalijeme rozpuštěným máslem a zasypeme zbytkem zeleniny. Dáme minimálně na noc do chladu. Maso vyndáme z lednice do pokojové teploty cca půl hodiny předem. Poté zalijeme halali, zeleninu z masa shrneme bokem, řádně shora osolíme a zeleninu opět navršíme na maso. Dáme do trouby vyhřáté na 160°C péct na 10 minut, poté podlijeme vodou a pečeme cca 2 - 2,5 hodiny, ze začátku raději přikryté. Maso můžeme v průběhu pečení jednou obrátit. Až je dopečeno, vyjmeme maso a koření. Omáčku rozmixujeme, přilijeme šlehačkou a dle potřeby zahustíme hladkou moukou a dochutíme hořčicí (cca 1 lžíce).
REKLAMA

Přidat komentář