Hovězí maso očistíme, odblaníme, prošpikujeme slaninou. Mrkev a petržel očistíme a nastrouháme nahrubo, cibuli nadrobno. Část připravené zeleniny dáme na dno pekáče, na ni položíme přichystané maso, zalijeme rozpuštěným máslem a zasypeme zbytkem zeleniny. Dáme minimálně na noc do chladu.
Maso vyndáme z lednice do pokojové teploty cca půl hodiny předem. Poté zalijeme halali, zeleninu z masa shrneme bokem, řádně shora osolíme a zeleninu opět navršíme na maso. Dáme do trouby vyhřáté na 160°C péct na 10 minut, poté podlijeme vodou a pečeme cca 2 - 2,5 hodiny, ze začátku raději přikryté. Maso můžeme v průběhu pečení jednou obrátit.
Až je dopečeno, vyjmeme maso a koření. Omáčku rozmixujeme, přilijeme šlehačkou a dle potřeby zahustíme hladkou moukou a dochutíme hořčicí (cca 1 lžíce).
Suroviny
Porce
4
Suroviny
Porce
4
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu Zkopírováno
Chybí vám suroviny?
Další recepty nížeNutriční hodnoty
Na 1 porci
- Energie 1739.75 kcal
- Bílkoviny 76.75 g
- Sacharidy 184.5 g
- Tuky 67.25 g