Hovězí svíčková

Ilustrační obrázek
Ilustrační obrázek
Ejhle, tenhle recept byl tak chutný, že obrázek k němu někdo zbaštil.
Zkuste ho uvařit a budeme moc rádi, když se s námi o novou fotku podělíte.
sdílet:

Hovězí svíčková

Hodnocení receptu
Průměr: 2 (3)
Více než hodinu

Suroviny

hovězí maso 800 g
slanina 100 g
máslo 100 g
rozpuštěné
halali 1 ks
cibule 1 ks
středně velká
mrkev 2 ks
větší
petržel 2 ks
nové koření 4
pepř mletý 4
bobkový list 3 ks
smetana ke šlehání 1 ks
mouka pšeničná hladká
hořčice plnotučná
sůl
Hovězí maso očistíme, odblaníme, prošpikujeme slaninou. Mrkev a petržel očistíme a nastrouháme nahrubo, cibuli nadrobno. Část připravené zeleniny dáme na dno pekáče, na ni položíme přichystané maso, zalijeme rozpuštěným máslem a zasypeme zbytkem zeleniny. Dáme minimálně na noc do chladu. Maso vyndáme z lednice do pokojové teploty cca půl hodiny předem. Poté zalijeme halali, zeleninu z masa shrneme bokem, řádně shora osolíme a zeleninu opět navršíme na maso. Dáme do trouby vyhřáté na 160°C péct na 10 minut, poté podlijeme vodou a pečeme cca 2 - 2,5 hodiny, ze začátku raději přikryté. Maso můžeme v průběhu pečení jednou obrátit. Až je dopečeno, vyjmeme maso a koření. Omáčku rozmixujeme, přilijeme šlehačkou a dle potřeby zahustíme hladkou moukou a dochutíme hořčicí (cca 1 lžíce).

Obchod Apetit