Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

TUNISKÝ KUSKUS

Popis receptu: 
KUSKUS
Autor: Martina Hloušková
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut

Ingredience

    Ingredience: 3 střední cibule 1 lžíce rostlunného olele 4 lžíce rajčatové pasty 250 ml cizrny z konzervy (propláchnutá) nebo předem namočená a uvařená 2 malé brambory 130 ml tykve nebo dýně (může být z konzervy nebo zmaražená, nakájená) 450 ml kuskus těstovin 4 lžíce rostlinného tuku 1 lžička koriandru 2 stroužky česneku posekané sůl a pepř podle chuti Postup:

Příprava jídla

Cibuli nakrájíme a osmažíme na oleji na velké pánvi do sklovita. Přidáme česnek a za stálého míchání i rajčatovou pastu. Zalijeme 120 ml vody, přidáme koření, snížíme teplotu a pomalu vše dusíme 10 minut. Přidáme zbytek nakrájené zeleniny, cizrnu a vše zalijeme 500 ml vody a dusíme 30–35 minut nebo až jsou brambory měkké. Kuskus uvaříme podle návodu na krabici nebo 120 ml vody se 4 lžícemi tuku přivedeme k varu a pomalu za stálého míchání přidáváme kuskus. Jakmile je všechen kuskus namořený, zalijeme ho asi 620 ml vody, nebo tolik, aby pokrývala kuskus. Dusíme nepřikryté na pomalém ohni, až se voda vypaří. Kuskus pročechráme pomocí vidličky, vložíme ho do mísy a zalijeme připravenou omáčkou, bez zeleniny. Zeleninou kuskus obložíme. Tuniský kuskus podáváme horký s miskou Harissa omáčky. TIP: Pokud nejste vegetariáni, můžete přidat mleté nebo najemno posekané jehněčí nebo hovězí maso (asi 300g), které se smaží zároveň s cibulí.
REKLAMA

Přidat komentář