Suroviny
Cibuli nakrájíme a osmažíme na oleji na velké pánvi do sklovita. Přidáme česnek a za stálého míchání i rajčatovou pastu. Zalijeme 120 ml vody, přidáme koření, snížíme teplotu a pomalu vše dusíme 10 minut. Přidáme zbytek nakrájené zeleniny, cizrnu a vše zalijeme 500 ml vody a dusíme 30–35 minut nebo až jsou brambory měkké. Kuskus uvaříme podle návodu na krabici nebo 120 ml vody se 4 lžícemi tuku přivedeme k varu a pomalu za stálého míchání přidáváme kuskus. Jakmile je všechen kuskus namořený, zalijeme ho asi 620 ml vody, nebo tolik, aby pokrývala kuskus. Dusíme nepřikryté na pomalém ohni, až se voda vypaří. Kuskus pročechráme pomocí vidličky, vložíme ho do mísy a zalijeme připravenou omáčkou, bez zeleniny. Zeleninou kuskus obložíme. Tuniský kuskus podáváme horký s miskou Harissa omáčky. TIP: Pokud nejste vegetariáni, můžete přidat mleté nebo najemno posekané jehněčí nebo hovězí maso (asi 300g), které se smaží zároveň s cibulí.