TUNISKÝ KUSKUS

Ilustrační obrázek
Ilustrační obrázek
Ejhle, tenhle recept byl tak chutný, že obrázek k němu někdo zbaštil.
Zkuste ho uvařit a budeme moc rádi, když se s námi o novou fotku podělíte.
sdílet:

TUNISKÝ KUSKUS

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut

Suroviny

cibule 3 ks
střední
rostlinný olej 1 PL
rajčatové pyré 4 PL
cizrna 250 ml
z konzervy, propláchnutá, nebo předem namočená a uvařená
brambory 2 ks
malé
dýně 130 ml
nebo dýně, (může být z konzervy nebo zmaražená, nakájená
kuskus 450 ml
tuk 4 PL
koriandr 1 PL
česnek 2
posekané
sůl
podle chuti
pepř
podle chuti
Cibuli nakrájíme a osmažíme na oleji na velké pánvi do sklovita. Přidáme česnek a za stálého míchání i rajčatovou pastu. Zalijeme 120 ml vody, přidáme koření, snížíme teplotu a pomalu vše dusíme 10 minut. Přidáme zbytek nakrájené zeleniny, cizrnu a vše zalijeme 500 ml vody a dusíme 30–35 minut nebo až jsou brambory měkké. Kuskus uvaříme podle návodu na krabici nebo 120 ml vody se 4 lžícemi tuku přivedeme k varu a pomalu za stálého míchání přidáváme kuskus. Jakmile je všechen kuskus namořený, zalijeme ho asi 620 ml vody, nebo tolik, aby pokrývala kuskus. Dusíme nepřikryté na pomalém ohni, až se voda vypaří. Kuskus pročechráme pomocí vidličky, vložíme ho do mísy a zalijeme připravenou omáčkou, bez zeleniny. Zeleninou kuskus obložíme. Tuniský kuskus podáváme horký s miskou Harissa omáčky. TIP: Pokud nejste vegetariáni, můžete přidat mleté nebo najemno posekané jehněčí nebo hovězí maso (asi 300g), které se smaží zároveň s cibulí.

Obchod Apetit