
Uživatelský
recept
recept
kuřecí plátky s petrželí, salát
Popis receptu:
chutný a rychlý oběd i pro začátečníky
Autor: Rozálie Hůlková
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do hodiny
Ingredience
-
NA MASO:4 kuřecí prsa, olivový olej, sůl, pepř, hrst petrželové nati
NA SALÁT:1 hlávka listováho salátu, 2 vl* majonézy, 2 vl tvarohu, 2 vl bílého jogurtu, 4 stroužky česneku, mléko na zředění, sůl, pepř
Příprava jídla
Kuřecí prsa si nakrájíme na tenčí plátky a proklepeme. Z každé strany oslíme a opepříme podle chuti. Do větší mísy nalijeme cca 1 cm silnou vrstvu olivového oleje. Okořeněné maso vložíme do mísy a nasypeme do ní i petržel. Vše řádně promícháme a vložíme na rozpálenou pánev. Smažíme zprudka z každé strany dozlatova.
Salát si řádně omyjeme a necháme okapat. Mezitím si připravíme zálivku. Jogurt, tvaroh, a majonézu dáme do misky přidáme prolisovaný česnek, sůl, pepř a vše promícháme.
Salát si natrháme na kousky a vložíme do salátové mísy.
TIP:zálivkou zalijte těsně před podáváním. Salát potom zůstane křupavý :)
Přidat komentář