Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Bramborové pomerančové kobližky

Koblížky z bramborového těsta jsou specialitou z Bretaně. Beignets de Mam-Goz, to je jejich pravé krajové jméno.

Vydání: 2005/10
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: cca 60 ks
Doba přípravy: Do 20 minut
PT10M
Smažení 0:10
Francouzská

Ingredience

    • 1 kg brambor, uvařených ve slupce 200 ml mléka
    • 50 g másla
    • 20 g krupickového cukru
    • 500 g hladké mouky
    • 2 žloutky
    • strouhanou pomerančovou kůru
    • rostlinný olej na hluboké smažení
    • moučkový cukr na poprášení
    • cukrářské zdobení (například alginát)

Příprava jídla

1. Brambory oloupejte a ještě zatepla je rozšťouchejte s máslem, mlékem, cukrem, žloutky a pomerančovou kůrou. Zapracujte mouku; její přesné množství se bude řídit moučnatostí brambor – výsledné těsto by se nemělo lepit a být dostatečně pružné.

2. Těsto na pomoučněné ploše rozválejte na silný plát. Tuk v kastrůlku či fritéze rozehřejte na vyšší teplotu. (Koblížky potřebují při smažení plavat, tuku tedy musí být dostatek.)

3. Tvořítkem vykrajujte kolečka, kosočtverce nebo malé bochánky a vkládejte je do horkého tuku, až se nafouknou a zezlátnou. Po osmažení nechte koblížky okapat na vrstvě kuchyňského papíru. Podávejte je poprášené cukrem, zdobené podle vlastní fantazie. 
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.10/05, str.80

Přidat komentář