Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

losos bylinkovou krusou

Popis receptu: 
ne
Autor: romana koreňová
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut

Ingredience

    600–800 g filetů z lososa 2 plátky toustového chleba 4 lžíce strouhaného parmazánu 2 lžíce petrželky 1 lžíce bazalky 4 lístky šalvěje, nasekané 1 stroužek česneku, drcenéhý 2 lžičky strouhané kůry z biocitronu 3 lžíce panenského olivového oleje mořská sůl a čerstvě mletý pepř nové brambory k podávání

Příprava jídla

Příprava jídla 1 Toustový chleba rozmixujte s parmazánem, bylinkami, česnekem a citronovou kůrou. Troubu předehřejte na 180 °C. 2 Lososa osolte, opepřete a položte na plech vyložený papírem na pečení. Pokapejte 1 lžící oleje a rozprostřete na něj aromatickou strouhankovou směs. Lehce přimáčkněte dlaněmi. Pokapejte zbytkem oleje. 3 Vložte do trouby a pečte 10 minut, aby losos byl uvnitř ještě šťavnatý. 4 Na přílohu uvařte brambory doměkka, slijte, nechte mírně zchladnout a překrájejte napůl. Prošlehejte přísady na zálivku, osolte a opepřete. Zlehka ji promíchejte s bramborami a podávejte je teplé s lososem.
REKLAMA

Přidat komentář