
Polévka z pečeného česneku s kokosovým krémem
Čtenářka Martina Porubcová nám prozradila, že kombinace chutí všechny hosty pokaždé fascinuje a s nadšením si říkají o recept.
Vydání: 2011/9
Autor: redakce Apetitu
Ingredience
- 3 palice česneku
- 1 lžíce oleje
- 1 velká cibule, jemně nakrájená
- 400ml konzerva kokosového krému
- 4 hrsti loupaných mandlí, opražených a umletých
- 3 ciabatty, jen vnitřky bez kůrky
- 300 ml mléka + 500 ml vody
- nasekaná pažitka k podávání
- sůl a čerstvě mletý pepř
Příprava jídla
1 Rozpalte troubu na 180 °C. Palice česneku dejte na plech a pečte asi 30 minut, dokud není dužina česneku úplně měkká.
2 Na oleji nechte zesklovatět cibuli a pak vmíchejte kokosový krém. Prohřejte. Střídku z ciabatt natrhejte, pečený česnek vymáčkněte ze slupek a s opraženými mandlemi vmíchejte do kokosového krému. Zalijte mlékem, vodou, nechte přejít varem a rozmixujte. Dochuťte solí a pepřem a podávejte posypané pažitkou.
Přidat komentář