Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Polévka z pečeného česneku s kokosovým krémem

Čtenářka Martina Porubcová nám prozradila, že kombinace chutí všechny hosty pokaždé fascinuje a s nadšením si říkají o recept.

Vydání: 2011/9
Autor:
Hodnocení:
12 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 20 minut
PT30M
Pečení 0:30
Polévka

Ingredience

    • 3 palice česneku
    • 1 lžíce oleje
    • 1 velká cibule, jemně nakrájená
    • 400ml konzerva kokosového krému
    • 4 hrsti loupaných mandlí, opražených a umletých
    • 3 ciabatty, jen vnitřky bez kůrky
    • 300 ml mléka + 500 ml vody
    • nasekaná pažitka k podávání
    • sůl a čerstvě mletý pepř

Příprava jídla

Rozpalte troubu na 180 °C. Palice česneku dejte na plech a pečte asi 30 minut, dokud není dužina česneku úplně měkká.

Na oleji nechte zesklovatět cibuli a pak vmíchejte kokosový krém. Prohřejte. Střídku z ciabatt natrhejte, pečený česnek vymáčkněte ze slupek a s opraženými mandlemi vmíchejte do kokosového krému. Zalijte mlékem, vodou, nechte přejít varem a rozmixujte. Dochuťte solí a pepřem a podávejte posypané pažitkou.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Menu na říjen

Luxusní španělská česnečka

Česnekové kuře s rozmarýnem a pancettou

Jak připravit pečený česnek

Jak připravit pečený česnek

Česnekový chléb s parmazánem

Hovězí na česneku

Salát se spoustou česneku

REKLAMA

Přidat komentář