Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Klobásky s fazolemi

Kombinaci klobás, mrkve, fazo­lí a celeru jsem si neuměla představit, ale je jedinečná! Dijonská hořčice skvěle vyzdvihne chuť.
Vydání: 2005/11
Autor:
Hodnocení:
5 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
Vaření:10-15 minut
P

Ingredience

    • 1 lžíci rostlinného oleje
    • 500 g kvalitních klobás
    • 1 malou nasekanou cibuli
    • 3 mrkve, nakrájené na silná kolečka
    • 4 celerové řapíky, opláchnuté a případně pokrájené na větší kusy (lístky pokrájejte najemno)
    • sterilované fazole ze dvou 400g plechovek, slité a propláchnuté studenou vodou
    • 400 ml kuřecího či zeleninového vývaru
    • 1–2 lžíce dijonské hořčice
    • sůl a pepř na dochucení
    • malou hrst čerstvé petržele, nasekané

Příprava jídla

1. V široké pánvi s poklicí rozpalte olej. Z klobás vytlačte kousky směsi, nebo je nakrájejte na dílky. Vsypte do pánve a za občasného zamíchání pět minut lehce opékejte, dokud po všech stranách nezhnědnou.

2. Přidejte cibulku, mrkev a celer (kromě lístků) a pět minut opékejte; cibule by měla zesklovatět. Vsypte fazole, promíchejte a zalijte vývarem. Za stálého míchání přiveďte k varu. Přikryjte a deset až patnáct minut vařte, aby mrkev změkla.

3. Přimíchejte hořčici, petržel i lístky celeru a podle chuti osolte a opepřete. (Teď můžete jídlo až na dva měsíce zamrazit). Podávejte horké s křupavým chlebem, jímž vytřete omáčku.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.11/05, str.9
Obrazek uzivatele
Vřele doporučuji tento recept. Rychlá a jednoduchá příprava a výborná chuť. Nebojte se přidat větší množství mrkve i celeru než doporučuje recept. Dobrá je baby karotka. Opravdu velmi chutné jídle zvlášt pro nynější chladné dny.

Přidat komentář