
Klobásky s fazolemi
Kombinaci klobás, mrkve, fazolí a celeru jsem si neuměla představit, ale je jedinečná! Dijonská hořčice skvěle vyzdvihne chuť.
Vydání: 2005/11
Autor: redakce Apetitu
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
Vaření:10-15 minut
Vaření:10-15 minut
P
Ingredience
- 1 lžíci rostlinného oleje
- 500 g kvalitních klobás
- 1 malou nasekanou cibuli
- 3 mrkve, nakrájené na silná kolečka
- 4 celerové řapíky, opláchnuté a případně pokrájené na větší kusy (lístky pokrájejte najemno)
- sterilované fazole ze dvou 400g plechovek, slité a propláchnuté studenou vodou
- 400 ml kuřecího či zeleninového vývaru
- 1–2 lžíce dijonské hořčice
- sůl a pepř na dochucení
- malou hrst čerstvé petržele, nasekané
Příprava jídla
1. V široké pánvi s poklicí rozpalte olej. Z klobás vytlačte kousky směsi, nebo je nakrájejte na dílky. Vsypte do pánve a za občasného zamíchání pět minut lehce opékejte, dokud po všech stranách nezhnědnou.
2. Přidejte cibulku, mrkev a celer (kromě lístků) a pět minut opékejte; cibule by měla zesklovatět. Vsypte fazole, promíchejte a zalijte vývarem. Za stálého míchání přiveďte k varu. Přikryjte a deset až patnáct minut vařte, aby mrkev změkla.
3. Přimíchejte hořčici, petržel i lístky celeru a podle chuti osolte a opepřete. (Teď můžete jídlo až na dva měsíce zamrazit). Podávejte horké s křupavým chlebem, jímž vytřete omáčku.
2. Přidejte cibulku, mrkev a celer (kromě lístků) a pět minut opékejte; cibule by měla zesklovatět. Vsypte fazole, promíchejte a zalijte vývarem. Za stálého míchání přiveďte k varu. Přikryjte a deset až patnáct minut vařte, aby mrkev změkla.
3. Přimíchejte hořčici, petržel i lístky celeru a podle chuti osolte a opepřete. (Teď můžete jídlo až na dva měsíce zamrazit). Podávejte horké s křupavým chlebem, jímž vytřete omáčku.
Přidat komentář
- Pro psaní komentářů se přihlaste nebo zaregistrujte.
Komentáře
Alena (neověřeno)
3. Září 2007 17:42
Barča (neověřeno)
3. Prosinec 2007 19:53