Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Dip z fety

S touhle směsí se z vás stane nejrychlejší kuchař na světě.

Vydání: 2011/9
Autor:
Hodnocení:
10 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 10 minut
PT10M
Příprava 0:10
Chuťovka Středomořská

Ingredience

    • 200 g krémové fety z tetrapaku (například značky Apetina)
    • 4 oválná masitá rajčata, nakrájená na kostičky
    • hrst lístků bazalky, nasekané
    • 3 lžíce panenského olivového oleje

Příprava jídla

1 Všechny přísady dobře promíchejte vidličkou. Buďte trpěliví a ničím směs neřeďte, rajčata během procesu pustí šťávu.

2 Dip z fety použijte na přípravu receptů uvedených pod textem.

NĚCO NAVÍC
Feta prodávaná v tetrapakovém balení je krásně měkká a hladká – na výrobu dipu jako stvořená.

JAK DIP JEŠTĚ VYUŽÍT?

  • Dip z fety můžete vylepšit dalšími přísadami. Co takhle ostré chilli papričky nebo harissa? Nasekané olivy či kapary a další bylinky? Výtečná jsou i nakládaná sušená rajčata nebo grilované plátky cukety přimíchané do základu.
  • Když k dipu přimícháte drcený česnek a rozmačkané zralé avokádo, vzhled a chuť dostanou nový rozměr. Když pak dipem naplníte tortillové placky, necháte je vychladnout a potom nakrájíte na silná kolečka, stvoříte dokonalou lahůdku na večírek.
  • Dip použijte jako náplň listových šátečků, grilovaných paprik nebo ho nastříkejte do vydlabaných rajčat – a bleskový efektní předkrm je na světě!
  • Do vepřové kotlety nebo kuřecího řízku prořízněte z boku kapsu a naplňte ji dipem. Spíchněte párátkem a dejte opéct na gril nebo grilovací pánev.

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Crostini s dipem z fety

Pečené brambory s omáčkou z fety

Letní farfalle s dipem z fety

REKLAMA

Přidat komentář