Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Pikantní polenta

Někdo je polentou uhranut od začátku, jiný si na její chuť musí zvykat. Pro váhavce a pochybovače je tu návod, jak polentu ochutit takovým způsobem, že si ji oblíbí okamžitě.

Vydání: 2011/9
Autor:
Hodnocení:
6 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 20 minut
PT10M
Vaření 0:10
Chuťovka Italská

Ingredience

Příprava jídla

Polentu uvařte podle návodu na obalu. Do horké směsi vmíchejte omáčku aglio e olio, parmazán a osolte podle chuti. Rozetřete ve vrstvě o síle asi 1–1,5 cm na plech vyložený potravinářskou fólií potřenou olejem. Nechte vychladnout.

2 Vychladlou polentu nakrájejte na dílky a na rozpálené grilovací pánvi grilujte dozlatova. Spolu s tím můžete opéct i snítku třešňových rajčátek. Podávejte jako přílohu nebo chuťovku k pivu a vínu.

NĚCO NAVÍC
Sypká instantní směs na přípravu polentové kaše se prodává v prodejnách zdravé výživy, v italských lahůdkářstvích i běžně v supermarketech.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Aglio e olio

Špagety aglio e olio s krevetami

Ostrá krémová ryba

REKLAMA

Přidat komentář