Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Pikantní polenta

Někdo je polentou uhranut od začátku, jiný si na její chuť musí zvykat. Pro váhavce a pochybovače je tu návod, jak polentu ochutit takovým způsobem, že si ji oblíbí okamžitě.

Vydání: 2011/9
Autor:
Hodnocení:
6 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 20 minut
PT10M
Vaření 0:10
Chuťovka Italská

Ingredience

Příprava jídla

Polentu uvařte podle návodu na obalu. Do horké směsi vmíchejte omáčku aglio e olio, parmazán a osolte podle chuti. Rozetřete ve vrstvě o síle asi 1–1,5 cm na plech vyložený potravinářskou fólií potřenou olejem. Nechte vychladnout.

2 Vychladlou polentu nakrájejte na dílky a na rozpálené grilovací pánvi grilujte dozlatova. Spolu s tím můžete opéct i snítku třešňových rajčátek. Podávejte jako přílohu nebo chuťovku k pivu a vínu.

NĚCO NAVÍC
Sypká instantní směs na přípravu polentové kaše se prodává v prodejnách zdravé výživy, v italských lahůdkářstvích i běžně v supermarketech.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Aglio e olio

Špagety aglio e olio s krevetami

Ostrá krémová ryba

REKLAMA

Přidat komentář